Nieuw aan het Liefdespad in Ruurlo:  een mooie waaier met de route en informatie over de kunstwerken. Foto: PR

Nieuw aan het Liefdespad in Ruurlo:  een mooie waaier met de route en informatie over de kunstwerken. Foto: PR

Liefdespadwaaier met info over route en kunstwerken

Maatschappij

RUURLO - Bij het doolhof in Ruurlo is altijd wat te doen. Nieuw is een mooie waaier waarin de route van het Liefdespad wordt beschreven en ook informatie staat over alle kunstwerken die de wandelaar op die tocht passeert.

Aan het wandelen over het Liefdespad zijn geen kosten verbonden. De waaier met route- en kunstwerk informatie kost 7,50 euro en is onder meer verkrijgbaar bij het Gastvrijheidspunt (VVV) aan het Kerkplein in Ruurlo.
Eind vorig jaar werd er voor de eerste keer een lichtjeswandeling gehouden. De deelnemers konden in het donker wandelen over het sprookjesachtig verlichte Liefdespad met de twee nieuwe kunstwerken: twee reusachtige metalen reeënkoppen. Diverse ondernemers uit Ruurlo, bakkerijen en horecabedrijven werkten hieraan mee door gratis een drankje of hapje aan te bieden. Het evenement was een geweldige happening.
De STAR (Stichting Toeristische Activiteiten Ruurlo), was aanwezig bij het doolhof om in samenwerking met de Achterhookse Folkloredansers uit Ruurlo een warme kersenwafel en warme chocomel uit te delen. Ook kon men hier een slagzin invullen, die begon met: Liefde is ……. Een selectie van de ingeleverde slagzinnen:: Liefde is: samen unmundig genieten van de Achterhoek! Oak al bun’t wie een Brabander en een Fries’, ‘Liefde is: als een kers op de wafel’, ‘Liefde is: altijd van je zusje blijven houden als ze strontvervelend is’, ‘Liefde is: samen onder de lectrice deken Home Alone kijken’, ‘Liefde is: als synergie, je krijgt het alleen door te delen’, ‘Liefde is: samen høken’, ‘Liefde is: een scheet durven te laten naast elkaar!’ en ‘Liefde is: samen warm krijgen zonder een hoge energierekening’. Tot slot konden geliefden, jong en oud een dropveter naar elkaar opeten en afsluiten met een kus. Die werd op een foto vastgelegd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo