Gasten genieten van de stamppotten bij de Zonnebloem, afdeling Geesteren-Gelselaar. Foto: Bertha Geerdink

Gasten genieten van de stamppotten bij de Zonnebloem, afdeling Geesteren-Gelselaar. Foto: Bertha Geerdink

Smullen van stamppotten bij Zonnebloem Geesteren-Gelselaar

Maatschappij

GEESTEREN - De Zonnebloem Geesteren-Gelselaar is het nieuwe jaar lekker begonnen. De Nieuwjaarsmiddag in dorpshuis De Zunnekamp in Geesteren met een stamppottenbuffet vormde de aftrap van het nieuwe Zonnebloemseizoen.

De voorzitster kon bij de opening een groot aantal gasten verwelkomen. Nadat zij een mooi gedicht had voorgedragen dat betrekking had op het nieuwe jaar, konden de aanwezigen onder het genot van koffie en thee met een nieuwjaarsrolletje bijpraten over de afgelopen tijd en werden alle nieuwtjes met elkaar gedeeld.
Nadat enkele vrijwilligers de voorbereidingen voor de middag hadden getroffen legde Mieneke de laatste hand aan het koken van de stampotten. De gasten werden voorzien van een drankje en konden exact om vier uur ‘aanvallen. De vrijwilligers serveerden drie soorten stamppot uit in grote schalen: boerenkool, zuurkool en stamppot wortelen. Natuurlijk met worst, spek en zuur, zoals augurkjes en uitjes. En niet te vergeten de lekkere zelfgemaakte appelmoes. Iedereen genoot en dat was heerlijk om te zien. Na de stamppot was er nog een lekker toetje: appelstrudel met slagroom en vanille-griesmeelpudding met saus.
In haar afsluiting dankte de voorzitster alle sponsoren: de familie Daalwijk, die de aardappels leverde, melkveebedrijf Wieggers dat voor de runderworst zorgde en niet te vergeten de Plus in Borculo. Ook de groep vrijwilligers, die van al deze ingrediënten iets smakelijks had gemaakt, kreeg alle lof. De gasten konden met een goed gevoel en een gevulde maag huiswaarts.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo