Simon Kamperman, die als jongste chef van De Heikamp de derde prijs in ontvangst mocht nemen. Foto: Bert van Zijtveld

Simon Kamperman, die als jongste chef van De Heikamp de derde prijs in ontvangst mocht nemen. Foto: Bert van Zijtveld

Vanille Flamboyé pannenkoek bezorgt De Heikamp podiumplaats

Maatschappij

RUURLO - Vanille Flamboyé is de naam van de pannenkoek waarmee de jongste chef-kok van De Heikamp de jury op de Horecava heeft verrast. Simon Kamperman presenteerde een culinair kunstwerk met harmoniërende smaken, gebakken van zelf verbouwde tarwe, en dat was goed genoeg voor een derde plaats tijdens de verkiezing van De Lekkerste Pannenkoek van Nederland.

Bert van Zijtveld, eigenaar van het Ruurlose restaurant, is trots. “We vieren dit jaar het 50-jarig jubileum van De Heikamp. We hebben allerlei festiviteiten op het programma staan en dan beginnen we het jaar met deze prestigieuze prijs!”
De gelauwerde pannenkoek Vanille Flamboyé heeft een basis van carrotcake. “Deze basis hebben we een klein frisje meegegeven met sinaasappelzest. Mascarpone en parels van karamel maken de pannenkoek tot een waar smaakfestijn”, aldus Simon Kamperman, die als jongste chef van De Heikamp het kunstwerk aan de jury op de Horecava mocht presenteren. “Dit was mijn eerste keer op zo’n groot podium. Heel spannend natuurlijk. Deze derde plaats smaakt naar meer. Samen met het team blijven we ontwikkelen en wie weet wat er volgend jaar gebeurt.”

Proberen
Maandenlang heeft een team van De Heikamp aan de perfecte pannenkoek gewerkt. Proberen, proeven, verfijnen, opnieuw proberen. “De smaken moeten kloppen. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat. De concurrentie is moordend, dus dan moet je de lat echt hoog hebben liggen”, aldus Van Zijtveld.
De Heikamp verbouwt als enige pannenkoekenrestaurant in Nederland zijn eigen tarwe. “Wij staan voor duurzaamheid en daar hoort de korte keten bij. De kortste weg van boer naar bord. De pannenkoek Vanille Flamboyé is ook het verhaal van de Achterhoek. Terwijl het lijkt alsof de hele wereld in brand staat, leeft men in de Achterhoek in harmonie. De verschillende smaken, die in je mond samensmelten tot een unieke belevenis, staan symbool voor de harmonie in de Achterhoek.”
Wie nieuwsgierig is naar deze bijzondere pannenkoek, is van harte welkom bij De Heikamp. De Vanille Flamboyé is binnenkort exlcusief te reserveren voor extra feestelijke momenten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo