Op 1 januari rennen de stoere deelnemers weer richting het koude water van de Hambroekplas voor de Nieuwjaarsduik. Foto: PR
Op 1 januari rennen de stoere deelnemers weer richting het koude water van de Hambroekplas voor de Nieuwjaarsduik. Foto: PR

Nieuwjaarsduik Borculo 2023 op de agenda

Maatschappij

BORCULO - Stichting Promotie Borculo verwacht dat het jaar 2023 weer met een verfrissende Nieuwjaarsduik in de Hambroekplas in Borculo kan worden ingeluid. Nu maar hopen dat er niet alsnog coronamaatregelen zullen volgen, net als de afgelopen twee jaren.

Zoals bekend wordt de Nieuwjaarsduik nu georganiseerd door de Stichting Promotie Borculo, maar de opzet blijft gelijk aan die van de afgelopen jaren. Sinds het ontstaan van de fusiegemeente Berkelland, vindt jaarlijks de Nieuwjaarsduik in de Hambroekplas in Borculo plaats. We ‘doken’ zo in 2005 de nieuwe gemeente Berkelland in en starten op deze manier elk jaar fris op Nieuwjaarsdag. Om 14.00 uur gaan er tussen de 250 en 300 stoere mannen, vrouwen en kinderen het koude water in. En daarna er snel weer uit! Elke deelnemer ontvangt een speciaal Berkelland T-shirt en de bekende Unox muts.

Vanaf 12.00 uur zijn de organisatoren op het terrein aanwezig om voorbereidingen te treffen en de deelnemers komen al vanaf circa 13.00 uur aan om iedereen een gelukkig nieuwjaar te wensen, de situatie te verkennen en zich vanaf 13.30 uur te gaan omkleden, zodat ze ook écht om 14.00 uur het water in kunnen.

Na de coronajaren wil de organisatie ook in 2023 op deze manier weer het nieuwe jaar goed beginnen. Ze hoopt dat er weer veel sportievelingen het water in gaan en dat veel supporters dit vol enthousiasme komen aanmoedigen. Uiteraard staat daarna de lekkere warme Unox-erwtensoep voor de stoere zwemmers klaar.

Net als andere jaren zorgt Arjan Schuurman voor de muzikale begeleiding. Ook is duikteam Air4All Divers weer aanwezig om een oogje in het zeil te houden en in te grijpen wanneer dit nodig zou zijn. Gelukkig hebben ze tot nu toe altijd alleen een oefenduik hoeven doen. 

Stichting Promotie Borculo organiseert de Nieuwjaarsduik 2023 in de Hambroekplas. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo