De Sint en zijn gevolg zagen er wat anders uit dan thuis in Oekraïne, maar de kinderen genoten van het feestje. Foto: PR
De Sint en zijn gevolg zagen er wat anders uit dan thuis in Oekraïne, maar de kinderen genoten van het feestje. Foto: PR

Sinterklaas SterrenStralen verblijdt Oekraïense kinderen in Neede

Maatschappij

NEEDE - Sinterklaas bezocht maandagmorgen de Taalschakelschool in Neede. Daar had Juf Joke Huberts de Stichting SterrenStralen om een bijdrage gevraagd voor de Oekraïense kinderen die er de Nederlandse taal leren. Dat gebeurt in het gebouw waar eerder het Assink Lyceum gevestigd was. Huberts werkt er met een app op de telefoon om met de kinderen te communiceren. Er is regelmatig in- en uitstroom van leerlingen omdat kinderen elders vaste huisvesting krijgen.

Nederland en Oekraïne hebben iets gemeen, beide landen kennen namelijk Sinterklaas. Op 19 december is het in Oekraïne Sinterklaas. De Sint heeft daar een blauwe Tabbert aan en een afgeronde mijter. Een paard heeft hij niet en in plaats van pieten neemt hij daar kabouters mee. Ook de Oekraïense Sinterklaas geeft cadeautjes aan kinderen. De feestdag heeft er een orthodoxe achtergrond.

De Sint had de kinderen om een verlanglijstje gevraagd. Maandagmorgen vijf december stond hij dus met zijn pieten bij de Taalschakelschool op de stoep, met een grote zak met cadeautjes. Het werd een vrolijke bijeenkomst waarbij veel werd gezongen en gedanst.

De Oekraïense kinderen waren verguld met het cadeautje van de Sint. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo