Bewegen, gezond eten en sociale contacten zorgen ervoor dat mensen beter in hun vel zitten. Foto: PR
Bewegen, gezond eten en sociale contacten zorgen ervoor dat mensen beter in hun vel zitten. Foto: PR

‘Ruurlo Vitaal, bent u vitaal genoeg?’

Maatschappij

RUURLO - In de grote zaal van het Kulturhus is er dinsdagavond 10 januari vanaf 19.00 uur een bijeenkomst ‘Ruurlo Vitaal voor alle inwoners van Ruurlo. Een avond over gezond leven, gezond eten, gezond bewegen en gezond meedoen.

Op initiatief van huisartsenpraktijk de Linde is er een beweging in gang gezet om meer Ruurloërs actief te laten worden voor een meer vitaal leven. Bijvoorbeeld omdat bij diabetespatiënten bewegen zeven keer effectiever is dan gebruik van medicijnen. Maar ook omdat bij een betere gezondheid, zelfredzaamheid, geluk en zelfvertrouwen wordt ervaren bij het aangaan van sociale contacten.
De huisartsen in Ruurlo hebben daarom contact gezocht met de beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland, Welzijn Voormekaar Ruurlo, Fysiotherapie Oplaat en diëtistenpraktijk NieuwEten. Ze hebben een werkgroep gevormd en zijn aan de slag gegaan met als doel inwoners van Ruurlo meer in beweging te krijgen, gezonder te laten leven, mee te laten doen, hen daarmee vitaler te krijgen.

Het eerste initiatief van de werkgroep krijgt op 10 januari vorm met Ruurlo Vitaal. De werkgroep nodigt de inwoners van Ruurlo uit om gratis kennis te maken met alle vormen van beweging, voeding en ontspanning die er zijn in Ruurlo. Verschillende mensen vertellen over de waarde ervan. Daarna is er een informatiemarkt waar alle initiatieven in Ruurlo worden toegelicht en de bezoeker met hen in gesprek kan gaan. Tevens kan men gratis wat testjes af laten nemen. De werkgroep wil met dit initiatief mensen in laten zien hoe belangrijk en het leuk het is genoeg te bewegen, gezond te eten, mee te doen. Opgeven voor deze avond is niet nodig, iedereen is welkom. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de beweegmakelaars van de Sport Federatie Berkelland via tel. 0545-476727 of info@sportfederatieberkelland.nl. Wie als beweeginitiatief of voedingsdeskundige aan wil haken kan ook contact opnemen met de SFB.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo