De Nordmann verwijderd uit de tuin van de familie Hanning. Foto: Henk Wijers
De Nordmann verwijderd uit de tuin van de familie Hanning. Foto: Henk Wijers

De SterrenStralen boom staat er weer

Maatschappij

De SterrenStralen boom staat er weer

NEEDE/EIBERGEN - Elk jaar rond deze tijd wordt hij weer opgetuigd, de kerstboom in de weide op het kruispunt Neede-Eibergen-Haaksbergen. Bekend als symbool voor de actie SterrenStralen. Sinds zaterdag staat hij er weer. Deze keer is het een fraaie Nordmann-spar, uit de tuin van de familie Hanning uit Eibergen.

Door Rob Stevens

De spar werd te groot voor hun tuin. En Sterren Stralen was op zoek naar een geschikte boom. Die combinatie maakt dat de spar afgelopen zaterdag al vroeg in de morgen wordt gezaagd en vervoerd. Het eind van die dag staat de Nordmann in volle glorie te pronken, dankzij de inzet van leden van de Rotaryclubs uit Neede en Haaksbergen. De lichtjes worden pas zaterdag 26 november ontstoken.

Vanaf 2004 houdt SterrenStralen een jaarlijkse kerstactie voor ‘kinderen in de knel’. In 2021 heeft SterrenStralen 366 kinderen uit 163 gezinnen bereikt en hen een mooie Sinterklaas of kerst bezorgd. Dit alles dankzij de hulp van (hoofd-)sponsors, vrienden en sterrenkopers. In het kader van de actie worden kerstkaarten verkocht. Dit jaar voor 2,50 per stuk en vijf Sterren voor 10 euro. Voor organisaties en bedrijven zijn ook digitale kaarten te koop voor 250 euro.

Kerstkaarten zijn in Eibergen te koop bij het Toeristisch informatiepunt Eibergen, bij Scapino en Profile Tyrecenter Vermeulen. In Haaksbergen bij de HEMA, Slagerij Broekhuis en de Apotheken aan de Spoorstraat 41 en Goorsestraat. En in Neede bij de Service Apotheek. Op de website van Sterren Stralen kan ook via een QR-code worden gedoneerd.

Rotary koopt van de opbrengst van SterrenStralen kerst- en Sinterklaascadeaus voor kinderen in Haaksbergen, Neede en Eibergen. Welke kinderen in aanmerking komen wordt bepaald door kerkelijke organisaties, gemeentelijke instellingen en huisartsen. Dit jaar zijn er meer aanvragen dan ooit. Het is geen gemakkelijke waarheid maar ook in Haaksbergen, Neede en Eibergen zijn er kinderen voor wie een cadeau met Sinterklaas of kerst niet vanzelfsprekend is. Deze kinderen verdienen ook een fijne feestmaand.

Zaterdag 26 oktober worden laat in de middag de lichtjes dus ontstoken. Elk lichtje in de Nordmann-spar staat zo symbool voor een blij kind met kerst of Sinterklaas.

www.sterrenstralen.com

De boom voor SterrenStralen staat op zijn plaats. Foto: Hans Servaas

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo