De diakenen van de protestantse gemeenten zetten op 5 en 6 november de deuren van de Dorpskerk wijd open voor bijdragen voor de Voedselbank. Foto: PR

De diakenen van de protestantse gemeenten zetten op 5 en 6 november de deuren van de Dorpskerk wijd open voor bijdragen voor de Voedselbank. Foto: PR

Protestantse Gemeente hoopt op rijke oogst voor Voedselbank op Dankdag

Maatschappij

RUURLO - De Protestantse Gemeente Ruurlo – Barchem viert op zondag 6 november de jaarlijkse Oogstdienst, bij velen ook bekend als Dankdag voor Gewas en Arbeid.

In de oogstdienst staat men erbij stil dat het niet vanzelfsprekend is te mogen leven in een omgeving, waar brood op tafel is, een bed gespreid, waar mensen wonen die om je geven. Dat stemt tot dankbaarheid. Daaraan wil men uiting geven met een helpende hand voor de Voedselbank. Iedereen – dus niet alleen de kerkgangers - wordt uitgenodigd om op zaterdagmorgen 5 november tussen 10.00 en 12.00 uur of zondagmorgen 6 november vóór de kerkdienst mee te doen aan een inzameling voor de voedselbank.

Houdbare producten
Wortels, aardappelen of kool uit eigen tuin, maar vooral ook koffie, suiker, thee, fruit (in blik), pasta’s, bloem, hagelslag et cetera; kortom alle houdbare en gezonde voeding, is van harte welkom. Daarnaast is er ook behoefte aan wasmiddelen, zeep, tandpasta, shampoo, tandenborstels, maandverband, tampons en toiletpapier. De ingezamelde goederen kunnen pas later in de week worden uitgegeven door de Voedselbank. Kort houdbare en producten die gekoeld moeten worden, zijn daarom niet praktisch.

Giften
Wie liever een financiële bijdrage levert, kan dit doen bij de collecte in de kerkdienst of door een bedrag over te maken naar NL24 RABO 0309 6260 48 tnv Diaconie Ruurlo-Barchem onder vermelding van ‘voedselbank’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant