Gezellig gedekte mosseltafel tijdens Lions Bronckhorster Mosseldiner. Foto: Hennita van de Weijdeven

Gezellig gedekte mosseltafel tijdens Lions Bronckhorster Mosseldiner. Foto: Hennita van de Weijdeven

Mooie opbrengst van Lions Bronckhorster Mosseldiner

Maatschappij

BRONCKHORST - Twaalf restaurants in de gemeente Bronckhorst deden 7, 8 en 9 oktober mee aan het Lions Bronckhorster Mosseldiner voor het goede doel. “Het was overal super gezellig. Hierdoor kunnen we serieus bijdragen aan de goede doelen.”

In 2019 organiseerde Lionsclub Bronckhorst de eerste mosselparty in de Innovatieloods in Vorden. ‘Dankzij’ de lockdown ontstond de samenwerking met de restaurants. Dit jaar deden er twaalf mee. “En het was supergezellig”, zegt voorzitter Hennita van de Weijdeven. “Iedereen die kwam eten heeft bijgedragen aan het succes. Restaurants hebben hun beste beentje voorgezet. Sponsoren hebben bijgedragen, sommigen financieel, anderen door met promotie te helpen, ruimte en tijd beschikbaar te stellen en nog veel meer. Dankzij al die hulp is dit evenement geslaagd.”

De goede doelen
Bij elk restaurant hadden de Lions een presentatie gemaakt van de drie Goede Doelen: Buddy to Buddy Bronckhorst; Gered Gereedschap en Vaarwens. Deze drie stichtingen hebben mooie folders die restaurantbezoekers konden meenemen. Bovendien kreeg elke deelnemer een mooi handgemaakt bedankkaartje, speciaal gemaakt door Puur Natuur, een werk- en dagbesteding van Philadelphia. 

Chapeau
Anton van Ingen, Karel van Basten-Batenburg en Angélique Bukman kijken misschien wel extra tevreden terug. Zij hebben veel contact met de restaurants gehad. Anton: “Restaurants waren ook druk met andere evenementen, kermissen en vakanties. Chapeau voor hoe creatief en gastvrij ze hun ‘mosselgasten’ hebben ontvangen.” Leuk was het, met speciaal ingerichte hoekjes, mooi versierde tafels, feestelijke verlichting en smakelijk bereide mosselen, van Thais tot traditioneel. En met extraatjes zoals bijzondere zelfgemaakte sauzen, verrukkelijke salades, frites en kruidig gebakken aardappeltjes, met knapperig stokbrood en kruidenboters, teveel om op te noemen. “Iedereen heeft er veel werk van gemaakt.”

In de hele gemeente
De appjes mailtjes en andere reacties waren dan ook niet van de lucht. Om blij van te worden en van te watertanden. Reden voor een compliment aan Eetcafé Herfkens in Baak, Herberg de Gouden Leeuw in Bronkhorst, Café-restaurant Den Bremer in Toldijk, Proeflokaal de Preinerei in Hummelo, Hotel restaurant Bakker en Hotel-grand café de Gravin van Vorden in Vorden, Eetcafé Jansen en Jansen in Hengelo Gld., Eetcafé de Groes, Jaimy’s Steak en Bistro en Eetcafé de Tol in Zelhem en Eetcafé de Veldhoek in Veldhoek!

Positief resultaat
Kortom, drie dagen lang in heel de gemeente Bronckhorst smikkelden mensen van mosselen of een alternatief gerecht, om vervolgens tevreden achterover te leunen met nog een dessert, drankje of koffie. Bijna 250 mensen hebben zo bijgedragen aan een feestelijk weekend. Dat het een positief resultaat oplevert staat vast. Hoeveel, dat laat de club zo spoedig mogelijk weten via diverse media.

Naast het Bronckhorster Mosseldiner zijn er nog andere acties voor hun goede doelen, zoals de huis-aan-huis tulpenverkoop in het voorjaar en de pubquiz, vertelt Hennita. “Maar onze Lionsclub doet nog veel meer, van oud en vreemd geld ophalen tot de handen uit de mouwen steken, onder meer samen met de stichting Present. Dus blijf ons volgen in Contact, op Radio Ideaal, social media, website of mail voor meer informatie naar bronckhorst@lions.nl. Samen bereiken we meer.”


bronckhorst.lions.nl

Gezellig gedekte mosseltafel tijdens Lions Bronckhorster Mosseldiner. Foto: PR
Mosselen uit de wok. Foto: Herman Garritsen
Wie geen mosselen lust, krijgt een prima alternatief geserveerd. Foto: Annelies Wolsink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant