De oude appelboom naast boerderij Winkels, die drie jaar geleden inspireerde tot het houden van een Appeldag in Gelselaar, hangt dit jaar weer vol met appels. Foto: PR

De oude appelboom naast boerderij Winkels, die drie jaar geleden inspireerde tot het houden van een Appeldag in Gelselaar, hangt dit jaar weer vol met appels. Foto: PR

Appeldag in Gelselaar met veel activiteiten

Maatschappij

GELSELAAR - In en rond boerderij Winkels in Gelselaar wordt op zaterdag 8 oktober weer de Appeldag gehouden. Naast de komst van de Achterhoekse SapPers is er weer een groot aantal uiteenlopende nevenactviteiten in en rond de boerderij aan de Dorpsstraat 16.

Enkele activiteiten uit voorgaande jaren bleken zo aantrekkelijk dat ze worden herhaald. Zo komt Jo Tragter uit Borculo terug, die in zijn stand de bezoekers informeert over appels en appelrassen. Hij brengt ook jam mee. En Rosa Kiestra verkoopt opnieuw zelfgebreide sokken voor een goed doel (Brooke Hospitaal for Animals Nederland).
Trees Bel-Geven uit Winterswijk toont bij Winkels allerlei creaties van klei. Houtsnijder Jan Kulsdom uit Borculo, die vaker in Gelselaar met succes zijn werk toonde, verleent deze keer ook medewerking aan de Appeldag in het dorp. Christien Oortwijn presenteert brocante.

Het eetbare erf
Blij zijn de organisatoren ook met de komst van de werkgroep ‘Het eetbare erf’ van de Stichting Maarkels Landschap, die proeverijen op locatie verzorgt, afgewisseld met verhalen, gedichten en oude gebruiken. De leden van deze groep hebben gezamenlijk al een drietal kookboekjes uitgegeven met recepten, die hoofdzakelijk worden bereid met producten van eigen erf. Een vierde boekje is in voorbereiding. De boekjes zijn te koop in de stand in boerderij Winkels. Daar is tevens een proeverij van warme appelsap met kruiden. Tegen een geringe vergoeding zijn gekarameliseerde appels met warme vanillevla, appelbeignets en diverse soorten chutney’s verkrijgbaar.
En natuurlijk staat ook de Achterhoekse SapPers er. Deze verwerkt ieders fruit of groente tot het lekkerste sap. Puur natuur, zonder toevoegingen. Gooi niets meer weg. Aanmelden voor de persdag via onderstaande website.
De activiteiten in en rond de monumentale boerderij Winkels aan de Dorpsstraat in Gelselaar zijn te bezoeken van 10 tot 17 uur.


www.achterhoeksesappers.nl

Jo Tragter uit Borculo is weer met een stand op de Appeldag te vinden. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo