Dorpshuis De Huve. Foto: Bastiaan Hopster
Dorpshuis De Huve. Foto: Bastiaan Hopster

Nieuwe activiteiten in De Huve

Maatschappij

EIBERGEN – Dorpshuis De Huve is het ontmoetingscentrum voor jong en oud in Eibergen. Het veelzijdige en brede aanbod aan activiteiten bevordert de sociale cohesie in en tussen de verschillende doelgroepen binnen het dorp. Ook de komende tijd zijn er, naast de bestaande, weer volop nieuwe activiteiten gepland.

Door Rob Weeber

‘Doe ’t Samen’ is de spelmiddag voor de kinderen met hun volwassen begeleiders. Op woensdag 12 oktober van 14.00 tot 16.30 uur kunnen de kinderen genieten van oudhollandse en andere gezelschapsspelen en kan er geknutseld of cakejes versierd worden. Iedereen is welkom, opa, oma, ouders en oppas. Opgeven is niet nodig.

Op zaterdag 29 oktober is er een ‘De Huve got Talent’. Dan mogen kinderen tussen 4 en 14 jaar laten zien wat ze in huis hebben, bijvoorbeeld op het gebied van bijvoorbeeld muziek maken, goochelen, playbacken of dansen. Het gaat niet om het winnen, maar om het plezier. ’s Morgens is er een generale repetitie met geluid, ’s middags, van 14.30 tot 17.00 uur is de uitvoering. Opgeven kan tot 15 oktober. De presentatie is die dag in handen van Arnold Maarse.

Zaterdag 5 november wordt er een speelgoed,- baby,- en kinderkledingmarkt gehouden met alleen tweedehands spullen die bovendien schoon en heel dienen te zijn. Ook zaken als kinderstoeltjes en badjes zijn welkom. Voor de kinderen is er vermaak, zoals een springkussen, hoepel en schmink. Verder zijn standhouders welkom die beroepsmatig informatie kunnen verstrekken over vragen op het gebied van professionele kinderverzorging, -opvoeding. De markt is van 10.00 tot 14.00 uur.

Voor meer informatie over de activiteiten kan de website en de facebookpagina (dorpshuisdehuve eibergen) geraadpleegd worden. Daar staan ook de vaste activiteiten vermeld, zoals de tweewekelijkse lunch, de wekelijkse soos, de wekelijkse handwerkgroep ‘de Bezige Bij’, de wekelijkse kidsclub en de wekelijkse koffie inloop.

https://www.dorpshuisdehuve.nl/activiteiten

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo