Tachtig projectkoorleden samen met de solisten Ellis Numan, Henri ter Braak, Herald Orriëns en Johnny Bomers en de bandleden Eelco Schuil, Hilde Wijlens, René Ooijman, Erik Leferink en Erwin Heinen onder leiding van dirigent Frank Sterenborg brachten een vijftiental met zorg uitgekozen liederen ten gehore. Foto: PR

Tachtig projectkoorleden samen met de solisten Ellis Numan, Henri ter Braak, Herald Orriëns en Johnny Bomers en de bandleden Eelco Schuil, Hilde Wijlens, René Ooijman, Erik Leferink en Erwin Heinen onder leiding van dirigent Frank Sterenborg brachten een vijftiental met zorg uitgekozen liederen ten gehore. Foto: PR

Een overweldigend Benefietconcert voor Oekraïne

Maatschappij

Ruimhartige opbrengst van 2324,10 euro

VORDEN – Een volle Christus Koningkerk vol enthousiaste toehoorders hebben zondag 25 september genoten van een indrukwekkend en aangrijpend benefietconcert. Tachtig projectkoorleden samen met de solisten Ellis Numan, Henri ter Braak, Herald Orriëns en Johnny Bomers en de bandleden Eelco Schuil, Hilde Wijlens, René Ooijman, Erik Leferink en Erwin Heinen onder leiding van dirigent Frank Sterenborg brachten een vijftiental met zorg uitgekozen liederen ten gehore. Muziek met een boodschap ook. 

De liederen werden gekoppeld aan verhalen uit Oekraïne. Indrukwekkende verhalen uit de oorlog waar je stil van wordt. Verhalen ook die je meenemen in wat een oorlog met mensen doet. “Want wat doet het met je, als je een dierbare moet laten gaan, naar het front in een oorlog waar je niet voor gekozen hebt. De angst dat je elkaar niet meer terug zult zien is zo groot. Zo vaak wordt die angst ook werkelijkheid. De dood op het slagveld, je kunt het niet bevatten. ‘En het voelt alsof je zo weer wakker wordt, uit de schijn waarin de tijd heel even stopt’. De werkelijkheid lijkt zo onecht. Hij is zo ver weg, maar in je hart blijft je geliefde altijd dicht bij je.” Een passage uit een eigen nummer van Ellis Numan: ‘Zo Dichtbij’.
De solisten en het koor brachten onder andere nummers van 3Js, Racoon, Kensington, Thomas Berge, Freek de Jonge, De Dijk, Danny Vera en Stef Bos. Het concert begon met het Dona Nobis Pacem (geef ons vrede) dat door de iedereen staand werd gezongen. Ode to Freedom was een van de slotnummers en zo werd dit concert aan het einde van de Vredesweek afgesloten. Het Passieteam, Wil Matti, Frank Sterenborg en Margriet te Morsche, de initiatiefnemers van dit gebeuren, kunnen terugkijken op een meer dan geslaagd vredesconcert voor Oekraïne. Met dank aan allen die belangeloos hun inzet voor de concert hebben gegeven.

Dick Brouwer vertelde namens de Vordense werkgroep Partner Gemeente Oost-Europa (WPO) hoe de vluchtelingen in de stad Sighet met dit project geholpen worden. Hij was net terug uit Sighet, dat grenst aan zuidwest Oekraïne. In Sighet hebben de kerken in samenwerking met hulporganisatie Caritas een opvangcentrum ingericht voor vluchtelingen. Vandaaruit worden ook transporten georganiseerd met medische hulpgoederen en voedsel naar plaatsen in Oekraïne waar de nood groot is. De opbrengst van het benefietconcert was dan ook ruimhartig. De 2324,10 euro zal in zijn geheel hiervoor bestemd worden. Voor wie nog een donatie willen overmaken, dat kan altijd T.n.v. De werkgroep Partnergemeente Oost Europa; NL 56 RABO 0366 434977 onder vermelding Oekraïne.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo