De honden vermaakten zich opperbest in het water van zwembad De Meene. Foto: Jan Hendriksen

De honden vermaakten zich opperbest in het water van zwembad De Meene. Foto: Jan Hendriksen 

Verrassingstas met handdoek, zaklamp en poepzak na middagje spetteren

Maatschappij

RUURLO – De grote vraag bij binnenkomst zondag rond het middaguur was: zou de eenjarige Zwitserse Sennenhond van Ruurloër Theo Buunk wel of niet in het water van zwembad De Meene ‘duiken’. Het antwoord was ja. “Normaliter ga ik met Ivo altijd naar de Slinge nabij museumboerderij De Lebbenbrugge in Borculo. Misschien heeft Ivo hier wat te veel prikkels met al die honden”, dacht Buunk. Maar nee, na enige aarzeling sprong Ivo samen met Theo het water in. 

Door Jan Hendriksen

Traditiegetrouw waren de laatste ‘duiken’ van het zwemseizoen bij zwembad de Meene gereserveerd voor honden en hun baasjes. In totaal 93 honden met evenzovele baasjes of bazinnetjes ‘doken’ het frisse water in. Het was dan ook een drukte van belang. Die drukte had de hond Zarak (van het ras Toller) van de familie Vreman uit Ruurlo een beetje ontweken. Ze gingen rond het middaguur als één van de eersten het water uit. De familie Nieuwenhave uit Ruurlo was met maar liefst drie honden vertegenwoordigd. Vader André was namelijk met drie van zijn dochters, Lisa, Sanne en Britt, voor het eerst met drie labradors naar het zwembad gekomen. En dat leverde het nodige gespetter op. Ruurloër Alex Boomkamp was samen met zijn vrouw Mariska en dochter Noya ook voor het eerst van de partij met hun eenjarige Golden retriever Jip. Vol enthousiasme vermaakte Jip zich tussen alle andere honden. De honden werden flink verwend indien gewenst. Zo konden ze na het ‘zwemmen’ heerlijk droog geföhnd worden. 

Zwemwedstrijd
Uiteraard werd er ook weer een hondenzwemwedstrijd gehouden. De winnaar van het ‘EK- hondenzwemmen’ in het grote bassin van De Meene was na een spannende strijd de vierjarige hond Beau van de familie Wijkamp uit Ruurlo. Hond Beau zwom achter baasje Frank aan en finishte net iets eerder dan hond Tico (6 jaar) die achter zijn baasje Hanne Hacbers uit Lichtenvoorde aan zwom. Beide honden mochten een mooie prijs gesponsord door de Welkoop Ruurlo in ontvangst nemen.
Medewerksters van De Graafschap Dierenartsen hadden voor iedere deelnemer een verrassingstas met daarin onder meer een handdoek, een frisbee, een zaklampje met daarin een poepzakje en een lekkernij voor de hond. Zondagmiddag om twee uur zat het zwemseizoen voor De Meene er definitief op. De voorbereiding op het nieuwe jubileumseizoen (50 jaar) gaat dan van start.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo