Er gaan maar liefst vijf hartenwensen in vervulling. Foto: PR

Er gaan maar liefst vijf hartenwensen in vervulling. Foto: PR

Zonnebloem Ruurlo laat hartenwensen uitkomen

Maatschappij

.RUURLO - De Zonnebloem vierde zaterdag 24 september haar Hartenwensdag. Gasten van de Zonnebloem Ruurlo konden op die middag in het Kulturhus hun hartenwens inbrengen. Tijdens de feestelijke middag werden er vijf getrokken.

Aan het begin van de middag reikte de voorzitter van de Regio Oost Nederland en lid van het landelijk bestuur een speldje uit aan Willemien Mekking, omdat zij zich tien jaar lang heeft ingezet als vrijwilligster van de Zonnebloem. Hierna kreeg Aaltje Megelink een Koninklijke onderscheiding voor veertig jaar inzet als vrijwilligster voor verschillende maatschappelijke organisaties, waarvan 28 jaar voor de Zonnebloem.
De zaal was met hartjes versierd en bij de koffie werd een grote hartenkoek geserveerd. De Harmonicaclub Ruurlo zorgde voor veel muzikale gezelligheid. Zij speelden liedjes die door iedereen meegezongen werden. Het bracht een geweldige sfeer in de zaal. Ondertussen werden foto’s getoond van hartenwensen die vorig jaar getrokken en ingevuld waren. Na de pauze was het moment gekomen om nieuwe hartenwensen te trekken. Dat werd dit jaar gedaan door burgemeester Joost van Oostrum van de gemeente Berkelland. Nadat hij ze had voorgelezen reikte Hermien Bannink de vouchers en felicitaties uit aan betreffende Zonnebloemgasten.
De volgende Zonnebloemgasten zien dit jaar hun wens in vervulling gaan: mevrouw Boersbroek die graag naar de plaats wil waar zij jarenlang gewoond heeft; mevrouw Winkelman die heel graag naar een dierentuin wil; mevrouw Bos die graag de zee zou willen zien; mevrouw Kasteel, die wil gaan kijken bij de zandsculpturen in Diepenheim en mevrouw Venneker die of flamingo’s wil kijken in Zwillbrock of naar het fruitcorso in Tiel gaan.
Na de trekking van de hartenwensen was er nog een optreden van de Harmonicaclub Ruurlo. Aan het eind van de middag kregen alle deelnemers een zakje met suikerhartjes mee waarna ze met een voldaan gevoel naar huis gingen.
Wie na het lezen van dit artikel ook enthousiast wordt over de Zonnebloem, kan zich als vrijwilliger aanmelden bij secretaris Henk Schouten op het e-mailadres de.zonnebloem.ruurlo@gmail.com.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo