Kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker zal tijdens de actiedag optreden. Foto: PR.

Kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker zal tijdens de actiedag optreden. Foto: PR. 

Actiedag Westerbork Scholenproject in Dorpskerk

Maatschappij

RUURLO - Stichting Westerbork Scholenproject Ruurlo houdt zaterdag 24 september weer een actiedag in de Vredesweek in de Dorpskerk. Iedereen is welkom tussen 10.00 en 16.00 uur om het project te steunen. 

Dit jaar sluit het programma aan bij de tentoonstelling, die op zaterdag en zondag in de Dorpskerk te zien is: ‘1572, geboorte van Nederland’, waarin de begrippen vrijheid, verscheidenheid, verdraagzaamheid en verbondenheid centraal staan.
Aan de basis van deze vier kernwaarden staat uiteraard leven in vrede. Sinds begin dit jaar hebben we in Europa (weer) pijnlijk moeten ervaren dat dit niet zo vanzelfsprekend is als we misschien wel zijn gaan denken sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Alle activiteiten van het Westerbork Scholenproject hebben tot doel samen met leerlingen te spreken over vrijheid en verdraagzaamheid.
De stichting organiseert ieder jaar in samenwerking met de vijf basisscholen in Ruurlo en Mariënvelde een speciaal onderwijsproject voor de hoogste groepen. Om kinderen te laten kennismaken met het verleden om zo mogelijk fouten in het heden en de toekomst te voorkomen. In april brengen de leerlingen een bezoek aan de synagoge en moskee in Lochem. In mei krijgen ze een gastles op school van een overlevende die uit eigen ervaring vertelt over de Tweede Wereldoorlog of over recente conflicten en vredesmissies. En in juni is er een gezamenlijke busexcursie naar Herinneringscentrum Kamp Westerbork.
Zaterdag zijn  er allerlei activiteiten in de Dorpskerk om geld in te zamelen voor het scholenproject. De actiedag kent een vrije inloop. Er zijn kraampjes (boeken, gebak, creatief), om 10.30 uur zingt kinderkoor Sing a Song onder leiding van Karin Hukker en om 11.30 uur spreken vluchtelingen over hun persoonlijke ervaringen.
De groepen 8 van de basisscholen die dit schooljaar meedoen aan het scholenproject hebben een schrijf- en tekenopdracht gemaakt over het thema ‘Wat betekent vrede en vrijheid voor jou?’. De andere groepen van deze scholen kleurden een wereldkaart ‘Voor Vrede’. Al deze werkjes zijn in de kerk te zien. Informatie: jokecn@hotmail.com of 06-23041808.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant