Aangeschoven bij De Tol in afwachting van de mosselen, 2021. Foto: Lionsclub Bronckhorst
Aangeschoven bij De Tol in afwachting van de mosselen, 2021. Foto: Lionsclub Bronckhorst

Gezellig uit eten voor het goede doel wordt echte traditie

Maatschappij

Derde Lions Bronckhorster Mosseldiner op 7, 8 en 9 oktober

BRONCKHORST – “Kom gezellig mosselen eten bij een van de twaalf deelnemende restaurants in onze mooie gemeente Bronckhorst. Of, als je echt niet van mosselen houdt, doe dan toch mee met ons Mosseldiner – want elk restaurant biedt ook heerlijke alternatieven”, betoogt Hennita van de Weijdeven, voorzitter van Lionsclub Bronckhorst die de actie nu voor het derde jaar organiseert. “Het is supergezellig en je steunt onze goede doelen: de stichtingen ‘Buddy to Buddy Bronckhorst’, ‘Vaarwens’ en’ Gered Gereedschap’.”

Waarom mosselen 
In de Achterhoek worden van oudsher weinig mosselen gegeten. Eigenlijk is dat vreemd, want het is eeuwenlang hét eten van de gewone man in bijvoorbeeld Zeeland, rond het IJsselmeer en op het Groningse platteland. Het is gezond, ongelofelijk duurzaam en vooral gezellig tafelen. Smullen met een drankje en een praatje. Barbecue op z’n mossels. En echt lekker – maar dat lijken sommige Achterhoekers nog niet te weten, zo merken de Lions. Hennita: “Veel mensen die we spreken hebben ze nooit geproefd, of ze hebben een keertje een mossel gegeten die niet goed was klaargemaakt. Maar afgelopen jaren hebben heel wat mensen het toch geprobeerd. En die komen graag terug.”

Goede doelen
Gelukkig, want hoe leuk is het dat zoveel restaurants meedoen! En hoe fantastisch is het dat samen geld wordt opgehaald voor de goede doelen, stellen Anton van Ingen, Karel van Basten-Batenburg en Angelique Bukman. Zij zijn de Lionsleden die de gesprekken met de restaurants hebben gevoerd. Anton: “Ondanks dat ze zo druk zijn, doen ze mee! En de goede doelen verdienen echt alle steun. Daar doen we het voor.”

Lions helpen, help je mee?
De Lions doen het ook voor de sfeer en gezelligheid. Want of je nu van mosselen houdt of niet, samen gezellig uit en zo elkaar verder helpen is wel echt Achterhoeks. Je mag het best ‘Noaberschap op grote schaal’ noemen, vinden Adriana Achterkamp en Hannie Zweverink, die op de achtergrond veel organisatorisch werk verzetten voor het Bronckhorster Mosseldiner van 7, 8 en 9 oktober. Hannie: “Vele handen maken licht werk, en wij dragen hier samen een steentje aan bij.”

Makkelijk reserveren
Jong en oud, iedereen is uitgenodigd. Wie wil meedoen, boekt een tafel via de website. Bij de reservering van het restaurant van jouw keuze hoort een fantastische mosselmaaltijd, inclusief je eerste drankje!

Wil je wat meer geven voor onze goede doelen of wil je meer weten over de Lionsclub en haar goede doelen? Neem dan contact op met Hannie Zweverink via bronckhorst@lions.nl of bel 06 225 297 74. Heb je moeite met reserveren of andere vragen over het bestellen van de kaarten? Neem dan contact op met Edward van Mierlo via info@lionsevenementen.nl of bel 06 232 475 10. Lionsclub Bronckhorst hoopt op een mooi mosselweekend met veel gezellige diners. Vraag vrienden of familie mee en geniet van lekker uit eten voor het goede doel.


lionsevenementen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant