Henk en Mini Stomps, Jan en Hanneke Weernink en Frits en Wilma Weernink samen onderweg.  Foto: Jan Hendriksen

Henk en Mini Stomps, Jan en Hanneke Weernink en Frits en Wilma Weernink samen onderweg.  Foto: Jan Hendriksen 

Fietsvierdaagse van Ruurlo klein maar fijn

Maatschappij

RUURLO – Kenmerkend is al jaren de kleinschaligheid van de Ruurlose fietsvierdaagse. Maar dat vinden zowel de deelnemers als organisatoren geen enkel issue. Ze vinden het zelfs prettig. Niet achter elkaar in colonne moeten fietsen door de Achterhoekse dreven. En voor alle deelnemers heeft men even tijd om een kort persoonlijk gesprekje aan te gaan. 

Door Jan Hendriksen

Vorige week vond de 42ste editie van de Ruurlose fietsvierdaagse vanaf het VVV Gastvrijheidspunt aan het Kerkplein plaats. Vakantiegangers, deelnemers uit de regio maar ook Ruurloërs stapten veelal op hun elektrische fiets om een rondje ‘Rondum Reurle’ te maken. Dinsdag waren er dat 160, woensdag 150, donderdag 85 en vrijdag ruim 80 deelnemers. Voor de fanatiekelingen hadden de route-uitzetters Jan Klaassen, Albert Groen en Henk Temmink dagelijks een route van zestig kilometer in petto. Maar men had ook de keuze uit een wat kortere afstand over veertig kilometer. En daar hadden Dick en Trudy ter Horst uit Enschede (beiden 76 jaar) voor gekozen. Het echtpaar verblijft al vanaf begin juli op camping ‘n Ibink in Ruurlo. Het was inmiddels de derde fietsvierdaagse waaraan het tweetal vanaf hun campinglocatie deelnam. Diepenheim en Laren gingen Ruurlo voor. “En we hebben ook nog aan drie boerderijfietstochten meegedaan. Die in Hengelo (G), Vorden en Ruurlo”, vertelt Dick met enige trots voordat hij met Trudy op de slotdag van start ging. “Vandaag is het prettig fietsweer. Gisteren was het met 34 graden smoorheet”, zo laat Trudy weten. Inmiddels maken de Ruurloërs Henk en Mini Stomps, Jan en Hanneke Weernink zich gereed voor hun vierde fietsdag. Het viertal wordt op de slotdag vergezeld door hun plaatsgenoten Frits en Wilma Weernink die ‘maar’ een dag meefietsen. Het startbureau werd gedurende vier dagen bemand door Els Braakman, Willemien Flierman en Reina Kok. De deelnemers werden er vrijdag op gewezen dat door wegwerkzaamheden aan de provinciale weg tussen Lochem en Barchem men de instructies van de verkeersregelaars van de provincie Gelderland moesten opvolgen.
Dinsdag gingen de routes richting Hengelo, Hummelo en Zelhem, woensdag werd richting Almen en Vierakker koers gezet, donderdag richting Lievelde en Zwillbrock en vrijdag op de slotdag gingen de routes richting Gelselaar en Markelo. De ‘pechdienst’ bestaande uit Henk Kok, Albert Groen, Ap Flierman en Jan Klaassen hadden vorige week een ‘makkie’. Welgeteld twee pechgevallen waren er te noteren.

Dagelijks werden de deelnemers op iets lekkers getrakteerd door sponsors. De deelnemers die vierdagen hebben gefietst (80) kregen bovendien aan het eind van de vierde dag nog een medaille. De organisatoren zijn nog op zoek naar route-uitzetters, voor meer informatie graag contact opnemen met de VVV in Ruurlo via tel. 0573-453926

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant