Arie en Gerrie Bonnink ontvingen van wethouder Arjen van Gijssel namens de gemeente Berkelland een prachtig boeket. Foto: PR

Arie en Gerrie Bonnink ontvingen van wethouder Arjen van Gijssel namens de gemeente Berkelland een prachtig boeket. Foto: PR

Arie en Gerrie Bonnink zestig jaar getrouwd

Maatschappij

Eerste ontmoeting in de ‘hoofdstad’ van Berkelland

Door Jan Hendriksen

RUURLO - Hun eerste ontmoeting vond in 1959 plaats in de ‘hoofdstad’ van de gemeente Berkelland. Het was Tweede Paasdag. Arie Bonnink was met vijftien stamgasten van café Jaspers vanuit Winterswijk met de brommer naar café De Buitensingel in Borculo gekomen. Gerrie Dijkman kwam vanuit Ruurlo op de fiets met een vriendin. En daar kreeg Gerrie de eerste zoen van Arie.

De gezellige middag zou die avond voortgezet worden bij café De Keizerskroon in Ruurlo waar een dansavond op het programma stond. Maar dat ging niet door. Het eerste elftal van voetbalvereniging Ruurlo was die middag kampioen geworden. En de historische promotie naar de vierde klasse van de KNVB moesten de Ruurlose voetballers natuurlijk in hun toenmalige clubcafé vieren.
Toch gooide dat geen roet in het eten bij Arie  (83) en Gerrie (80), want op woensdag 10 augustus waren ze zestig jaar getrouwd. Namens de gemeente Berkelland kwam de Ruurlose wethouder Arjen van Gijssel het diamanten echtpaar feliciteren. Hij kwam niet met lege handen. Een grote bos bloemen siert twee dagen later met tal van andere boeketten en tientallen felicitatiekaarten de kamer van de seniorenwoning van Arie en Gerrie aan de Zuivelweg waar het echtpaar sinds twee jaar woont.

Sophialaan
Gerrie en Arie trouwden op 10 augustus 1962 voor de wet in het toen nog nieuwe gemeentehuis van Ruurlo aan het Kerkplein en kerkelijk in de plaatselijke Dorpskerk. Het avondfeest vond plaats bij café Toevank in buurtschap ‘t Ruurlose Broek waar Gerrie was opgegroeid. Na eerst bij de ouders van Arie in Winterswijk ingetrokken te zijn verhuisden Arie en Gerrie na een kort verblijf in Doetinchem naar de Sophialaan in Ruurlo waar ze ruim vijftig jaar woonden. Arie werkte in die tijd inmiddels bij radiatorenfabriek Bührmann in Ruurlo en Gerrie was vele jaren parttime werkzaam bij Dox-Hardick in Ruurlo. Maar Arie maakte een carrièreswitch. “Ik werd gevangenisbewaarder bij de jeugdgevangenis in Zutphen. Daar heb ik in totaal 27 jaar gewerkt. In de eerste jaren als bewaker maar grotendeels als hoofd van de keuken waar we dagelijks voor meer dan honderd gevangenen en persoonsleden moesten koken.”

Zonnebloem
Gerrie had altijd als grootste hobby handwerken en wandelen. “Maar beide activiteiten staan momenteel om gezondheidsredenen op een laag pitje”, zo zegt ze. Ze is evenals Arie actief voor de Ruurlose Zonnebloem. Huisbezoeken aan alleenstaanden en ondersteuning van activiteiten staan na de corona weer op Gerrie’s agenda. Arie geeft veelal ondersteuning bij de activiteiten van de Zonnebloem. Zo schenkt hij regelmatig koffie en de drankjes uit bij de activiteiten.
Dat is voor hem gesneden koek want meer dan veertig jaar ‘verhuurde’ Arie zich als ambulant ober aan vele horecabedrijven in Ruurlo en omgeving. “Van Zevenaar tot Haaksbergen en van Groenlo tot Vorden was ik op bruiloften en partijen te vinden. Overal kwam ik over de vloer, toen er nog grote feesten en partijen werden gegeven. Maar ook op menige kermis en volksfeest heb ik geoberd. Prachtig werk was dat.”

Scheidsrechter
Tal van Ruurloërs kennen Arie ook als scheidsrechter. Niet alleen op het voetbalveld bij de plaatselijke voetbalvereniging maar Arie zat ook vele tientallen jaren ‘op de bok’ bij de Ruurlose volleybalvereniging Tornax waar hij nog steeds als ‘materiaalman’ fungeert.
Afgelopen weekeinde vierden Arie en Gerrie hun diamanten huwelijksfeest met hun twee dochters, schoonzoon, vier kleinkinderen en partners, familie en kennissen met een gezellig samenzijn en buffet bij café-restaurant De Keizerskroon.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant