Er werd tijdens de brandweermiddag de kinderen een alternatief programma aangeboden om verspilling van water te voorkomen. Foto: PR
Er werd tijdens de brandweermiddag de kinderen een alternatief programma aangeboden om verspilling van water te voorkomen. Foto: PR

Grote belangstelling jeugd voor brandweermiddag

Maatschappij

RUURLO – Ze gingen zaterdagavond na twee jaar van afwezigheid in een feesttent op het Kerkplein weer start met een zogenaamde ‘Vakantieborrel’: de Reurlse Zommerdagen. Zondagmorgen gevolgd door een Oecumenische Tentdienst en maandagmiddag met een Brandweermiddag voor de jeugd. Dinsdag vonden de traditionele fietstocht ‘Fiets de Boer op’ en de Korenavond plaats en woensdag staat de braderie met daar aangekoppeld een folkloredag en een oldtimershow op het programma. 

Door Jan Hendriksen

Zaterdagavond was er een mooie gelegenheid om de ‘vakantieverhalen’ van de afgelopen weken met elkaar uit te wisselen of om juist nog vakantieplannen te maken. De muzikale omlijsting werd verzorgd door de band Jetset. Zondagmorgen was er door de Raad van Kerken Ruurlo een Oecumenische Tentdienst georganiseerd met als thema ‘Samen Onderweg’, die werd geleid door Jan Vreman en Christine Scholten met medewerking van Gerrie van der Horst (piano) en Desiree Langelaar (dwarsfluit). 

Maandagmiddag was het een drukte vanjewelste tijdens de Brandweermiddag voor de jeugd. Meer dan driehonderd kinderen namen deel aan de spelmiddag die dit maal niet met veel water gepaard ging. “We vonden het maatschappelijk niet verantwoord om grote hoeveelheden water te verspillen in verband met de droogte die er momenteel heerst en om ook aan het verzoek van zowel Waterschap Rijn en IJssel als van de Veiligheidsregio Noord en Oost Nederland (VNOG) te voldoen”, aldus brandweercommandant Henk Ooijman van de Ruurlose vrijwillige brandweer. Er werd echter een aantrekkelijk alternatief programma aan de kinderen gepresenteerd waaraan ze ook ontzettend veel plezier beleefden. Zo mochten ze brandweerslangen uit- en oprollen, bekertjes water van de ene ton naar de andere ton overbrengen, werd aan de kinderen vertoond hoe men een auto na een ongeval uit elkaar knipt en konden de kinderen natuurlijk buikschuiven. Maar de ultieme beleving was toch wel een ritje in een van de vier brandweerwagens die ze vanaf het centrum van Ruurlo nabij Gastronomie De Luifel naar de speelweide van De Heikamp aan de Hengeloseweg brachten waarbij af en toe de brandweersirene werd ingeschakeld. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo