Hof te Ruurlo is een echte verzameltuin Foto: PR.

Hof te Ruurlo is een echte verzameltuin Foto: PR.

Open-tuinenweekend in Ruurlo en Barchem

Maatschappij

Op 13 en 14 augustus kijken bij D’n Uuthook, familie Bannink, De Valk en Hof te Ruurlo  

RUURLO/BARCHEM - Vier tuinliefhebbers in Ruurlo en Barchem stellen ook op zaterdag 13 en zondag 14 augustus hun tuinen weer open voor liefhebbers. Een tweetal tuinen is gelegen in het buitengebied van Ruurlo en is wat groter van oppervlakte. Ook twee wat kleinere tuinen in het dorp zijn te bezoeken. Op beide dagen zijn belangstellenden van 10.30 tot 17.00 uur welkom bij D’n Uuthook, Hof te Ruurlo en De Valk in Ruurlo en bij de familie Bannink in Barchem.

De tuinen liggen op niet al te grote afstand van elkaar dus het is mogelijk om het per fiets te doen. De tuin van de familie Bannink en D’n Uuthook of De Valk liggen twaalf kilometer uit elkaar en de Hof te Ruurlo ligt daar tussenin. Het is hoogzomer, dus is er veel te zien. Onder meer de éénjarigen en kuipplanten staan in volle bloei.

D’n Uuthook
Tuin D’n Uuthook van Benny en Diny Schepers aan de Morsdijk 9 in ‘t Ruurlose Broek is een verrassende tuin in het buitengebied van Ruurlo. De oppervlakte van ongeveer vierduizend vierkante meter is in drie gedeelten aangelegd met een natuurvijver en twee folievijvers. De gazons zijn omringd door grote borders van vaste planten die er in een grote variatie te vinden zijn. Er zijn diverse zitjes waar men kan genieten van de tuin, onder het genot van een kopje koffie. Bij slecht weer staat de koffie klaar in het Koffieheuksken, dat is ingericht als oude boerenkeuken en waar vele oude gebruiksvoorwerpen te zien zijn. Meer informatie op de website. Entree: 3,50 euro, inclusief koffie of thee.

De tuin van de familie Bannink
De tuin van Hermien en Bertus Bannink aan de Lochemseweg 6 in Barchem is ongeveer 850 vierkante meter groot. De tuin bestaat uit een voor- en een achtertuin met ieder een eigen sfeer. De belijning is strak maar de beplanting uitbundig. Er zijn diverse gezellige zitjes en hoekjes. Ook wordt er gebruik gemaakt van éénjarige planten, al dan niet in potten. In de nazomer bloeien er veel dahlia’s. Entree: vrije gift. Koffie en thee zijn verkrijgbaar.

De Valk
De tuin De Valk van Dineke Brethouwer aan de Buitenvelderweg 2 in Ruurlo is een romantische, landschappelijk tuin van ruim vijfduizend vierkante meter met heel veel borders. Het ontwerp is van Harry Esselink en de beplanting van Dineke zelf. De borders bestaan uit bijzondere vaste planten, heesters en bomen. Alle kleuren zijn er te vinden; rood, geel en oranje geven een mooi effect. Het is een tuin waar bezoekers heerlijk doorheen kunnen dwalen en door het open karakter zijn er mooie doorkijkjes naar de omgeving. Met de toepassing van veel grassen en herfstbloeiers, zoals asters en dahlia’s, is de tuin tot ver in september nog prachtig. In de tuin is men welkom onder de ‘berg’ waar men heerlijk kan zitten genieten. Meer informatie op de website. Entree; 3,50 euro inclusief koffie/thee.

Hof te Ruurlo
De tuin Hof te Ruurlo van Marcel Borkus aan de Borculoseweg 40 in Ruurlo is elfhonderd vierkante meter groot en ingedeeld door muurtjes en taxushagen. Met de diverse aparte doorkijkjes en hoekjes is het telkens weer verrassend. Het is een echte verzameltuin. Er staan veel verschillende, vaak bijzondere planten in deze cottageachtige tuin, waaronder 550 verschillende soorten hosta’s. Elke millimeter is benut, waar planten staan heeft onkruid minder kans. Veel planten, waaronder de hosta’s/heuchera’s, staan in potten (ongeveer zevenhonderd) zodat er mee geschoven kan worden voor en leuk effect. Ook zijn er vijvers alsmede terrassen en bankjes, zodat men de tuin op diverse plekken kan bekijken. Hof te Ruurlo ligt naast de molen Agneta. Meer informatie op de website. Entree: vrije gift. Koffie en thee verkrijgbaar.
De vier tuinen zijn beperkt toegankelijk voor rolstoel, rollator en kinderwagen. Honden zijn niet toegestaan.


www.dnuuthook.nl
www.tuindevalk.nl
www.hofteruurlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo