Grada Willekes stapte met een mooie bos bloemen in haar auto, na haar afscheid bij het Andriessenhuis. Foto: PR
Grada Willekes stapte met een mooie bos bloemen in haar auto, na haar afscheid bij het Andriessenhuis. Foto: PR

Vrijwilligster Grada (90) stopt; maar nog goed bij de pinken

Maatschappij

Andriessenhuis neemt afscheid van Grada Willekes

BORCULO - Grada Willekes stopt met haar werk als vrijwilliger bij het Andriessenhuis in Borculo. Zondag namen bewoners en collega-vrijwilligers van de Careaz-instelling afscheid van deze bijzondere vrijwilligster.

Grada Willekes zei altijd: “Ik stop met vrijwilligerswerk -koffiezetten voor de oudjes- bij het Andriessenhuis als ik negentig jaar word.” Deze mijlpaal heeft ze in juli bereikt. Zondag 31 juli was haar laatste koffieavond als vrijwilligster. Grada, bij de oudere Borculoërs bekend van Slagerij Willekes, is begonnen met haar werkzaamheden bij J.W. Andriessen toen ze 74 was. Een staat van dienst van 16 jaar. Wie kan dat nog zeggen in deze tijd, waar na de corona veel vrijwilligers niet meer terug zijn gekomen.

Het was volgens haar collega-vrijwilligers een genot om te zien hoe Grada, nog zelf rijdend in haar BMW, met een gezellige en volledige inzet de oudjes van koffie en alle nieuwtjes kon voorzien. En altijd in voor een prettige babbel, stond zij midden tussen de bewoners. Voor sommigen was zij zo’n beetje het enige contact met de buitenwereld. Het maakte haar ook niet uit als het allemaal iets later werd.

Duidelijk werd dat de bewoners, maar ook het barpersoneel en de vrijwilligers haar zullen gaan missen. Er waren mooie woorden bij haar afscheid, die werden afgesloten met: “Geniet nog van je verdere leven en om in het slagersjargon te blijven... Ondanks de 90 jaar ben je nog steeds goed bij de pinken. En jouw eigen slogan houden we er in: ‘Vriendschap kan welsprekend zijn door te praten met elkander.’ Iedereen van het Andriessenhuis wenst je nog veel ‘leefgenot’ in de komende jaren.”

Grada Willekes neemt afscheid bij Andriessenhuis. Foto: PR
Grada Willekes neemt afscheid bij Andriessenhuis. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo