Ap Schepers vertelt aan de hand van foto’s enthousiast over Ruurlo in vroeger tijden. Foto: PR.

Ap Schepers vertelt aan de hand van foto’s enthousiast over Ruurlo in vroeger tijden. Foto: PR.

Old Reurle doet Ruurlo herleven in de Dorpskerk

Maatschappij

RUURLO - Historische Vereniging Old Reurle heeft in de Dorpskerk van Ruurlo een expositie ingericht die een mooi beeld geeft van Ruurlo in de jaren zestig en tachtig van de vorige eeuw. De expositie is ook de twee komende zaterdagen nog te bezoeken. Het Ruurlo van toen was op zaterdag 16 juli voor het eerst te zien. 

Ap Schepers, bestuurslid van de Historische Vereniging ‘Old Reurle’ is al gauw in gesprek met enkele bezoekers. Hij geeft enthousiast uitleg bij de foto’s uit de jaren tachtig. Voor wie al lang in Ruurlo woont is de expositie in de Dorpskerk een mooie gelegenheid om herinneringen op te halen. Bezoekers met een minder lange historie in dit dorp krijgen een aardig beeld van hoe het hier was vóór hun tijd.

Film
De film met onder meer beelden van het Septemberfeest in 1966 ontlokt enkele oudgedienden reacties als ‘Ja, zo was het toen nog’ of ‘Je kan aan hem wel zien dat de tijd niet heeft stil gestaan’. Ap Schepers: “Elke keer merken we weer dat mensen de beelden van toen leuk vinden om te zien. Dat geldt natuurlijk vooral degenen voor wie het mooie herinneringen zijn. Toch merken we dat ook jongeren wel willen zien hoe hun dorp er ‘lang geleden’ uitzag. We hopen daarbij dat deze activiteit een aantal jonge leden oplevert voor onze vereniging. We heten weliswaar Old Reurle, maar Jong Reurle is van harte welkom”, aldus Schepers.
Old Reurle haakt met deze expositie in op de Open Kerk van de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem op de zomerse zaterdagmiddagen in de Dorpskerk. De tentoonstelling is nog te zien op de zaterdagen 23 en 30 juli van 13.30 tot 16.30 uur. Op 23 juli is er van 14.00 tot 15.00 uur ook een orgelconcert in de Dorpskerk. Iedereen is welkom om eerst te genieten van prachtig orgelspel en daarna Ruurlo uit vroeger tijden te beleven. De entree is gratis, maar er wordt wel om een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant