Hans en Jacqueline Tuenter ontvangen het lot uit handen van afdelingsvoorzitter Jannie Kreunen. Foto: PR
Hans en Jacqueline Tuenter ontvangen het lot uit handen van afdelingsvoorzitter Jannie Kreunen. Foto: PR

Zonnebloem verkoopt loten in Geesteren en Gelselaar

Maatschappij

GEESTEREN/GELSELAAR - De landelijke Zonnebloemloterij die al in april is gestart, komt nu ook in Geesteren en Gelselaar op gang. De Zonnebloemafdeling in deze dorpen haakte officieel aan met het aanbieden van een extra groot lot aan de familie Tuenter, eigenaren van café-restaurant Baan.

Hun horeca-gelegenheid, in het hart van Geesteren, biedt voor iedereen wat wils. Op het terras kan men onder het genot van kop koffie of een drankje heerlijk bijkomen van een fietstocht (happen en trappen) of een mooie wandeling door de natuur (startpunt klompenpad). Genieten van het dorpse leven en het karakteristieke uitzicht. Voor degene die wat meer verlangt is er een overheerlijke à la carte maaltijd te bestellen.
De Zonnebloem Geesteren-Gelselaar is blij met de plaatselijke ondernemers, die het werk van de organisatie ondersteunen. Zonder hen is het bijna niet meer mogelijk om een gevarieerd programma te brengen voor onze gasten. Samen kunnen we zoveel meer.
De Zonnebloemloterij is een begrip in Nederland. In 1969 werd de eerste al georganiseerd. De hoofdprijs toen was een DAF, en inmiddels is dit het bedrag van 15.000 euro. In de prijzenpot zitten meer dan 5000 prijzen.
Vrijwilligers van Zonnebloemafdeling Geesteren-Gelselaar komen tot 31 augustus met de loten langs deur. Ze kosten twee euro per stuk. De afdeling krijgt een deel van de opbrengst, waarmee leuke uitjes of gezellige middagen kunnen worden georganiseerd. De vereniging streeft ernaar dat iedereen zonder extra zorgen kan deelnemen aan de maatschappij. Wel met de nodige corona-voorzichtigheid omdat het een kwetsbare groep mensen uit de samenleving betreft.
De trekking vindt plaats op maandag 10 oktober 2022. Vanaf 17.00 uur is dan de uitslag terug te vinden op onder meer onderstaande website. En natuurlijk kan men altijd terecht bij de vrijwilliger, die het lot heeft verkocht. Wel goed bewaren!


zonnebloem.nl/loterij

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo