Tuingereedschappen slijpwerk bij Repair Café Berkelland. Foto: PR
Tuingereedschappen slijpwerk bij Repair Café Berkelland. Foto: PR

Repair Café Berkelland; veilig snoeien met scherp tuingereedschap

Maatschappij

Repair Café Berkelland; veilig snoeien met scherp tuingereedschap

BORCULO - Menigeen is weer in de tuin aan de slag en dan blijkt het tuingereedschap toch niet meer zo scherp. Maar opgelet: vele soorten van beplanting zijn erg gevoelig voor botte scharen. Hierdoor wordt feitelijk niet geknipt, maar gekneusd en levert bruine randen op. Voor het aanzicht niet prettig, maar feitelijk een verwonding van de plant. Met scherp gereedschap is het veel comfortabeler, maar ook veiliger werken. Botte gereedschappen en keukenmessen zijn in het algemeen onvoorspelbaar tijdens gebruik en kunnen zo ook snel tot persoonlijke verwondingen leiden.

Bij Repair Café Berkelland kan men terecht voor reparaties van allerhande draagbare huis-, tuin, en keuken- apparaten, het vervangen van horlogebatterijen en aanpassen van horlogebanden.

Repair Café Berkelland heeft inmiddels een zeer ruime voorraad gebruikte- en nieuwe onderdelen.

Ook voor slijpwerk van (elektrische) heggenscharen, snoeischaren, kantenknippers, messen van cirkel grasmaaiers, beitels, huishoudscharen, tafel-, en keukenmessen kan men bij het RCB terecht, waar deze weer professioneel perfect scherp worden gemaakt.

Repair Café Berkelland is een vrijwilligersorganisatie die belangeloos en zonder winstoogmerk spullen repareert voor alle inwoners van Berkelland en omstreken is met name bedoeld voor hen die het zelf repareren niet (meer) kunnen. De reparaties zijn gratis. De eventuele onderdelen worden tegen kostprijs doorberekend. Een vrijwillige bijdrage is gebruikelijk. Voor het slijpwerk wordt afhankelijk per type een klein vast bedrag berekend. Hiervan wordt ondermeer de noodzakelijke reparatiematerialen en gereedschappen aangeschaft.

Repair Café Berkelland repareert dagelijks. Wie een reparatie of slijpwerk wil laten uitvoeren kan een afspraak maken met de coördinator Wijnand Bleumink in Borculo, dagelijks van maandag t/m zaterdag via telefoonnummer 06-57 977 625 of via email: repaircafeberkelland@kpnmail.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo