Afbeelding

Een polonaise van taxiauto’s, oude tractoren en legervoertuigen voor jarige ‘Jan Pet’

Maatschappij

RUURLO – Het is een druk baasje en altijd vrolijk. Een fijne collega waar je altijd een beroep op kunt doen. Hij is na zijn pensioen altijd blijven rijden voor Taxibedrijf Van Rosmalen. Vorig jaar zei hij: “Ik ga ermee stoppen alleen in tijd van nood mag je altijd bellen.” Maar toen drie weken later een collega plotseling overleed en er aan Ruurloër Jan Halfman, ofwel ‘Jan Pet’ werd gevraagd om weer een schoolrit te doen was het antwoord: “Ja.”

Door Jan Hendriksen

Vorig jaar werd collega Han van het taxibedrijf zeventig jaar. Bij hem was genoeg ruimte voor het huis en heeft men er een versierde bus neergezet. Jan Halfman zei gelijk: “Volgend jaar word ik zeventig jaar. Dan wil ik dat ook.” De collega’s zeiden: “Dat gaat niet passen bij jou in de tuin.” Toen ontstond het idee om met de taxi’s in polonaise langs zijn huis te rijden. De Ruurlose oude tractoren groep De Brouwershoek Toerkearls kregen daar lucht van en deden ook mee. Ook kregen de organisatoren te horen dat de oldtimer legervoertuigen van Jetten uit Ruurlo ook mee gingen doen. 

Woensdagavond 15 juni 19.00 uur was het zover en is men met z’n allen langs het huis van Halfman gereden en na het parkeren heeft men even een hapje en een drankje gedaan bij Jan en Dinie. ‘s Avonds kregen de collega’s van Taxi Van Rosmalen een app van Jan. “Dit heb ik nog nooit meegemaakt echt heel geweldig allemaal ‘onmundig’ bedankt. Wat mooi dat het zo kan.”
Hij genoot met volle teugen. ‘Jan Pet’ is ook gek van gehaktballen. Hij kent alle restaurants waar ze lekkere gehaktballen hebben. Hij draait zijn hand er niet voor om, een gehaktbal van een kilo, al moet hij ervoor omrijden. Jan is tevens gek met zijn Cormick, een oldtimertractor; al was deze aanvankelijk niet zo mooi, nu ziet hij er super strak uit.
Als Jan met De Brouwershoeksche Toerkearls meegaat is het ook altijd feest en is het supervet om hem erbij te hebben. Halfman is vrijwilliger bij Motorclub Ruurlo, taxichauffeur voor schoolkinderen en ‘manusje van alles’ bij Jetten. En hij brengt bovendien nog ‘stoete’ rond voor Bakkerij Oude Wesselink. Met andere woorden: een druk baasje en een ‘oergezellige kearl’.

Jan Halfman.
De polonaise van taxibusjes en oude tractoren. Foto's: Tessa Kistemaker-Denneboom Fotografie..

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo