Zwemmers Berkelchallenge op zondagmorgen door Borculo. Foto: Elly Rhebergen
Zwemmers Berkelchallenge op zondagmorgen door Borculo. Foto: Elly Rhebergen

Zwemmers Berkelchallenge door Berkelstadje

Maatschappij

BORCULO - Zes dappere ‘Master’-zwemmers gingen op zondagmorgen 19 juni achter het Hambroek in de Berkel in Borculo te water. De challenge voor hen was om die dag een afstand van 4,5 km af te leggen in hun uitdaging om de Berkel zwemmend te trotseren. Vanaf het punt te zwemmen waar de Berkel bij Rekken Nederland binnen onze landsgrenzen komt tot aan de uitmonding in de IJssel bij Zutphen. 

Deze sportieve uitdaging willen zij in een aantal opeenvolgende zondagen volbrengen. De 4,5 km van afgelopen zondag gingen via de Berkel door het prachtige stadje Borculo. De zwemmers, waarvan er vijf in wetsuit zwommen en een in badpak vielen vooral op door hun oranje reddingsboeien. In de zondagochtend stilte trokken zij zeker de aandacht van enkele vroege fietsers. Zij zijn deze challenge aan het eind van de zomer vorig jaar begonnen en afgelopen zondag was de doorstart.

De route door het Berkelstadje bevatte enkele ondiepe gedeelten, waardoor de zwemmers, waterplanten, takken en wilgentwijgen trotseerden. Ook moesten zij af en toe ‘klunen’ over het land om bij sluizen, de Burgemeester Bloemersstraat en de Graaf Wichmanstraat, hun tocht weer via het water te kunnen vervolgen. Dat zij bij de zompenloze van schipper Jan een kop koffie kregen aangeboden was een aangename verrassing.

Deze enthousiaste groep openwaterzwemmers zwemt wekelijks met elkaar en ondersteunt en versterkt elkaar in deze uitdagingen. De sfeer in deze groep kenmerkt zich door gezelligheid en sportiviteit. Voor de veiligheid tijdens de challenge, worden de zwemmers trouw ondersteund door de partner van één van de zwemmers op zijn supboard.

Zwemmers Berkelchallenge poseren even bij de fontein. Foto: Elly Rhebergen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo