Het langst zittende koningspaar van De Bruil, Ap Wezinkhof en Linda Olthuis, met jeugdprins Luuk Klein Bluemink.  Foto: PR.
Het langst zittende koningspaar van De Bruil, Ap Wezinkhof en Linda Olthuis, met jeugdprins Luuk Klein Bluemink. Foto: PR.

Buurtschap De Bruil en Omstreken viert Hanenfeest

Maatschappij

RUURLO – Ze hebben er naar uitgezien. Het bestuur en de leden van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken. Na twee jaar onderbreking door corona viert de Ruurlose buurtschap op zaterdag 21 en zondag 22 mei weer haar jaarlijkse buurtfeest: of wel het ‘Hanenfeest’ vernoemd naar voormalig Café ‘t Haantje aan de Stapeldijk dat in coronatijd na meer dan 125 jaar haar deuren sloot.

Door Jan Hendriksen

Dit jaar vindt het Hanenfeest plaats achter Café Nijenhuis op een stuk weiland aan de Tolhutterweg van de familie Berenschot. Op deze locatie kan men net als in 2019 weer hopen op een geweldig feestweekend. Het programma van de zaterdagmiddag is weer gevuld voor jong en oud. Om 12.30 uur start men met de kinderoptocht. De inschrijving voor het vogelgooien en/of vogelschieten start om 13.30 uur. Om 14.00 uur wordt het eerste schot gelost door de langstzittende koning van De Bruil Ap Wezinkhof en de voorzitter Aljoscha Broshuis van Buurtvereniging De Bruil en Omstreken. Aansluitend zullen ook de vrouwen en de (oudere) jeugd starten met het vogelgooien en klepelschieten. Ook de jaarlijkse jacht op de laatste stoel mag niet ontbreken bij de stoelendans. Voor de kinderen is er deze middag volop vermaak: in de speelweide staat een enorm springkussen, is er een suikerspinautomaat en een touwtjestrekattractie (met bijbetaling). Ook de vliegtuigjes zijn deze middag traditiegetrouw aanwezig. Zaterdagavond zorgt de ‘Niet te Stoppen Band’ vanaf 21.00 uur voor een feest in de feesttent. Deze Top 2000 partyband, bestaande uit vijf oud-muzikanten van onder andere showband De Daltons en Realtime, zullen er volgens de organisatie voor zorgen dat het weer volop genieten wordt. Oftewel deze muzikanten zijn ‘niet te stoppen’. De entree voor leden is 10 euro en voor niet leden 12,50 euro

Trekker-toertocht
Voor zondag 22 mei is er door de regio weer een trekker-toertocht voor oldtimers uitgezet, met een lengte van ongeveer veertig kilometer. Start- en eindpunt is de feesttent bij café Nijenhuis. Starttijd 10.00 uur. Melden vanaf 9.30 uur. De deelnamekosten bedragen 15,00 euro per persoon inclusief een lunch op de pauzelocatie bij de familie Reurink aan de Pierinkdijk 7 in Gelselaar. Opgave kan tot donderdag 19 mei via het e-mailadres info@debruil.nl of telefonisch bij Linda Olthuis, tel. 06-29193195 (op werkdagen na 16.00 uur).

Feestmiddag leden
Aangezien Buurtvereniging De Bruil en Omstreken in 2020 haar 75-jarig jubileum niet heeft kunnen vieren, wil men tijdens het Hanenfeest dit dunnetjes alsnog doen. Voor alle leden is er zondagmiddag 22 mei een gratis barbecue georganiseerd met muzikale omlijsting van De Sleppers uit Ruurlo. Om er weer een gezellige zondagmiddag van te maken is voor het thema ‘Frühshoppen’ gekozen. De tent is open om 12.00 uur waarna De Sleppers om 13.00 uur zullen aftrappen. De middag wordt rond 18.00 uur afgesloten. Voor de jeugd staat er deze middag ook weer een enorm springkussen en is er een suikerspinautomaat en een touwtjestrekattractie (met bijbetaling).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo