Harry Steenvoorden, Margriet te Morsche, José Hukker en Yvon Taken (vlnr) verleenden muzikaal medewerking aan de bijeenkomst als steun aan Oekraïne. Foto: Jan Hendriksen

Harry Steenvoorden, Margriet te Morsche, José Hukker en Yvon Taken (vlnr) verleenden muzikaal medewerking aan de bijeenkomst als steun aan Oekraïne. Foto: Jan Hendriksen 

Vrede is nog ver: Licht brengen door aandacht en zorg te delen

Maatschappij

RUURLO – De speciale bijeenkomst afgelopen zaterdagavond in de rooms-katholieke Willbroduskerk stond in het teken van de steun uit Ruurlo aan het Oekraïense volk. Vorig weekend vierde men in Nederland het paasfeest en het afgelopen weekend vierden, zo goed en kwaad als dat ging, de mensen in Oekraïne het Orthodox Pasen.

Het is het belangrijkste feest voor de Oekraïners. De werkgroep Inspiratievieringen van de Geloofsgemeenschap Heilige Willibrord bestaande uit Yvon Taken, Margriet te Morsche, José Hukker en Harry Steenvoorden vond het juist goed om stil te staan bij wat de medemensen in Oekraïne allemaal te dragen krijgen. Met deze viering wilden ze de mensen aldaar een hart onder de riem steken en zo ook de betrokkenheid tonen met het leed wat hen wordt aangedaan.
Met verhalen uit Oekraïne, zoals berichten uit de schuilkelder hebben ze geprobeerd de mensen hun stem te laten horen. Aansluitend werd er steeds een kaars opgestoken en aansluitend werd er een lied gezongen met teksten die een duidelijke boodschap gaven. ‘Leun op mij’ van Ruth Jacott, ‘Mag ik dan bij jou’ van Claudia de Breij, ‘Vrede is ver’ van Rob de Nijs en ‘Imagine’ van John Lennon zijn zomaar een paar voorbeelden.
De aanwezigen in de kerk waren duidelijk geraakt door de verhalen en de liederen. Afsluitend werd aan het eind gezamenlijk het Dona Nobis Pacem (Geef ons Vrede) gezongen. De vrijwillige bijdrage was bestemd voor Giro 555 en komt ten goede aan het Oekraïense volk.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant