Lisanne Klein Brinke bij haar ‘Reurl-kast’. Foto: PR

Lisanne Klein Brinke bij haar ‘Reurl-kast’. Foto: PR 

‘Reurl-kast’ opvallende verschijning in Reurle

Maatschappij

RUURLO – Het is sinds afgelopen weekeinde een opvallende verschijning aan de Kooiersdijk 2 in Ruurlo: de ‘Reurl-kast’, die Lisanne Klein Brinke langs de weg heeft geplaatst bij haar woonadres. Een hoe toepasselijk: ze heeft de ‘ruilkast’ afgeleid van het woord ‘Reurle’ zoals haar woonplaats in het dialect veelal wordt genoemd.

Door Jan Hendriksen

De ‘Reurl-kast’ is officieel een planten- en stekjes-ruilkast. “Mensen kunnen komen om hun eigen stekjes om te ruilen voor een stekje uit de kast. Zo kun je dus op een goedkope manier allerlei verschillende plantjes krijgen en het assortiment in de kast is daardoor ook steeds verschillend”, zo verklaart de Ruurlose de werkwijze van de ruilkast. Omdat het fenomeen nog niet zo heel bekend is kunnen de mensen de stekjes ook voor een klein prijsje kopen.
De ‘Reurl-kast’ is nu alleen nog in het weekend en op feestdagen open (vanaf 10.00 uur). Maar straks met het mooie weer wil Lisanne de kast dagelijks aan de weg zetten. Op haar Facebook- (https://www.facebook.com/reurlkast.ruurlo/) en Instagramaccount kan men dagelijks vinden wat het aanbod is die dag en de eventuele nieuwtjes of bijzonderheden van de ‘Reurl-kast’. Lisanne: “Ik heb bijvoorbeeld nu gratis zakjes walnoten en tijdschriften onder in de kast liggen om mee te nemen.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant