Franke Remerie van Land van Ons, rechts, is een van de inleiders tijdens de lezingen van 'De Groene Verbinding'. Foto: PR

Franke Remerie van Land van Ons, rechts, is een van de inleiders tijdens de lezingen van 'De Groene Verbinding'. Foto: PR

Lezingen ‘De Groene Verbinding’ in Ruurlose Dorpskerk

Maatschappij

RUURLO – De Ruurlose groep ‘De Groene Verbinding’ organiseert op zaterdag 19 februari twee lezingen in de Ruurlose Dorpskerk. De lezing voor de pauze wordt verzorgd door Franke Remerie van burgercoöperatie ‘Land van Ons’. Na de pauze krijgt Erik van der Hoeven van ‘Burgerboerderij De Patrijs’ het woord. Aanvang 14.30 uur.

Doel van ‘De Groene Verbinding’ is aandacht te vragen voor en betrokkenheid te vergroten bij de zorg voor de leefomgeving. Dit gaat naast aandacht voor de natuurlijke omgeving ook nadrukkelijk over de sociale verbinding tussen mensen. 

Beide lezingen worden verzorgd door organisaties die zowel groene als ook sociale verbindingen leggen met de omgeving. Ze sluiten daarmee mooi aan bij wat ‘De Groene Verbinding’ belangrijk vindt. 

De lezing van voor de pauze wordt verzorgd door Franke Remerie van burgercoöperatie ‘Land van Ons’. Doel van de coöperatie is het herstel van biodiversiteit en landschap. De deelnemers (meer dan 18.000) kopen gezamenlijk landbouwgrond, die voor een laag bedrag wordt verpacht aan een boer. Deze bewerkt de grond op basis van de visie van ‘Land van Ons’ onder andere door geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest te gebruiken. 

Na de pauze krijgt Erik van der Hoeven van ‘Burgerboerderij De Patrijs’ het woord. ‘De Patrijs’ droomt van een gemengde, ecologische, natuur inclusieve boerderij. Een plek waar gezonde producten van het land komen: gezond voor mens, dier èn omgeving. Zij doen dat samen met hun leden die de producten afnemen via verslokalen in de omgeving.

Vanaf 14.15 uur is men welkom in de Dorpskerk. De lezingen beginnen om 14.30 uur en eindigen om uiterlijk 16.30 uur. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage is welkom. De meest actuele corona maatregelen zijn helaas van toepassing. Naast de gelegenheid om ter plekke in gesprek te gaan, presenteren de hierboven genoemde organisaties zich via internet: https://depatrijs.eco/   https://landvanons.nl/  en https://degroeneverbindingachterhoek.nl/ 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant