Dominee Anneke de Hoop wordt zondag verbonden aan de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Foto: PR

Dominee Anneke de Hoop wordt zondag verbonden aan de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Foto: PR

Anneke de Hoop doet zondag intrede in Ruurlo-Barchem

Maatschappij

Bevestigingsdienst nieuwe predikant live te volgen via internet

RUURLO - De Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem krijgt zondag haar nieuwe predikant. Dominee Anneke de Hoop wordt dan in de Dorpskerk in Ruurlo bevestigd. De dienst die om 10 uur begint is live te volgen via internet.

Tijdens de bijzondere kerkdienst doet Anneke de Hoop haar intrede waarmee ze officieel verbonden is aan de Protestantse Gemeente Ruurlo-Barchem. Voorgangers zijn dominee Henriëtte Bouwman (consulente) van de Protestantse Voorhofgemeente in Kesteren - zij zal voorgaan in het gedeelte van de bevestiging - en uiteraard Anneke de Hoop zelf. Er is muziek van de vaste kerkmusicus Dirk Zwart en de cantorij, en van de vaste kerkorganist Gerard Wesselink. Voor de aanwezigen in de kerk is er na afloop in gemeentecentrum De Sprankel gelegenheid dominee De Hoop en haar echtgenoot persoonlijk welkom te heten in de gemeente.
Momenteel zijn de vieringen in verband met de coronamaatregelen enkel toegankelijk voor een beperkt aantal kerkgangers. Daarom zijn er behalve de ‘medewerkers’ aan de intrededienst alleen kerkgangers aanwezig op uitnodiging van ds. De Hoop of de Kerkenraad. Mogelijk worden naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 15 februari alle coronamaatregelen deze week nog afgeschaft. In dat geval kunnen meer gemeenteleden de intrededienst bijwonen. Zij moeten zich hiervoor dan wel aanmelden. Dat kan tot en met vrijdag 18 februari via aanmelden@pknruurlobarchem.nl of tel. 0573-461271.
De dienst op 20 februari is live te volgen via onderstaande website. De gehele dienst wordt vanaf 9.55 uur uitgezonden en duurt ongeveer negentig minuten. De gemaakte opnames kunnen ook op een later moment nog bekeken worden.


www.kerkdienstgemist.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant