Dit beeld zal dit jaar niet meer te zien zijn in Ruurlo omdat er geen 'Fiets de boer op' In Ruurlo meer wordt georganiseerd. Foto: PR

Dit beeld zal dit jaar niet meer te zien zijn in Ruurlo omdat er geen 'Fiets de boer op' In Ruurlo meer wordt georganiseerd. Foto: PR

‘Fiets de boer op Ruurlo’ stopt na 37 jaar

Landbouw

RUURLO - ‘Fiets de boer op Ruurlo’ stopt ermee. De organiserende commissie heeft zichzelf na 37 jaar opgeheven. De commissieleden van de Vrouwen van Nu Ruurlo, Jong Gelre Ruurlo en Ruurlose leden van Land- en Tuinbouw Organisatie (LTO) Achterhoek Noord zagen geen mogelijkheden meer.

Door Jan Hendriksen

De opheffing heeft meerdere redenen. Zo werd het steeds lastiger om passende agrarische bedrijven te vinden die zich wilden openstellen voor de jaarlijkse fietstocht. “Dit komt onder meer door de krimpende agrarische sector en de regelgeving voor het organiseren van evenementen. Daarnaast was de invulling qua bestuur en vrijwilligers niet meer rond te krijgen”, zo verklaart Tonie Klein Brinke namens de organisatie.
De commissie ‘Fiets de boer op Ruurlo’ organiseerde vanaf 1987 fietstochten langs agrarische en aanverwante bedrijven. De bestuursleden en vrijwilligers kwamen door de jaren heen voort uit de organisaties die gerelateerd waren aan de landbouw en het buitengebied van Ruurlo. Vaak werd de fietstocht georganiseerd tijdens andere evenementen in Ruurlo zoals de voormalige Evenementenweek, de Reurlse Pompdagen en in de laatste jaren tijdens de Reurlse Zommerdagen. In die 37 jaar hebben 18.417 deelnemers een bezoekje gebracht aan tientallen verschillende agrarische bedrijven in Ruurlo en directe omgeving. Variërend van tachtig tot 1072 deelnemers per jaar.

Leegte
Tonie Klein Brinke: “Wij beseffen maar al te goed dat er een leegte ontstaat met betrekking tot de inkijk in de agrarische sector en aanverwante bedrijven. Als alternatief verwijzen wij belangstellenden graag naar ‘Fiets de boer op’ in buurtgemeenten. We willen tot slot allen die in welke vorm dan ook een succes hebben gemaakt van deze fietstochten bedanken voor hun medewerking.”

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo