Melkveehouders bedanken team Borculo voor 125 jaar samenwerking met betrekking tot hoogwaardige innovatieve zuivel. Foto: PR

Melkveehouders bedanken team Borculo voor 125 jaar samenwerking met betrekking tot hoogwaardige innovatieve zuivel. Foto: PR

FrieslandCampina verwerkt al 125 jaar melk in Borculo

Landbouw

BORCULO - De districtsraad Achterhoek heeft namens de leden-melkveehouders van de zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. uit de omgeving felicitaties overgebracht aan FrieslandCampina in Borculo. Het bedrijf verwerkt namelijk al 125 jaar de melk uit de regio.

De districtsraadsleden, die een bos bloemen en een mooie banner voor de 125-jarige hadden meegenomen, werden op woensdagochtend 25 januari  met een kop koffie en wat lekkers ontvangen door Eric Hassink, de directeur van FrieslandCampina Borculo.
Gerwin ter Maat, lid van de districtsraad en één van 19.000 leden-melkveehouders die via de zuivelcoöperatie eigenaar zijn van fabrieken van FrieslandCampina waaronder die in Borculo: “De directeur heette ons hartelijk welkom en vertelde over de historie van de zuivelfabriek die in 1897 werd opgericht als coöperatieve zuivelfabriek De Eendracht. In het begin werd van melk afkomstig van boerderijen uit de omgeving boter gemaakt. Later kwam daar kaas bij. Uiteindelijk ontwikkelde het bedrijf zich tot producent van hoogwaardige zuivelproducten voor kinderen, senioren en sporters. Daarnaast produceert het ook medische voeding en ingrediënten die gebruikt worden in farmaceutische toepassingen. Als boer en eigenaar ben ik daar natuurlijk ontzettend trots op!”

Vertrouwen
Gerbert Boenink, voorzitter van district Achterhoek, stond in zijn toespraak stil bij de oorspronkelijke naam van de fabriek. “De Eendracht klinkt nu in deze individualistische wereld misschien wat ouderwets, maar samenwerken en vertrouwen op elkaars vaardigheden zijn nog steeds essentieel binnen FrieslandCampina. Vroeger was er meer verbinding tussen de boeren-eigenaren en de werknemers in de fabriek. Melkveehouders, hun kinderen of familieleden werkten in de lokale zuivelfabriek. Daarmee was er veel betrokkenheid over en weer. Dat is nu minder geworden. Maar juist in deze tijd waarin voedselzekerheid belangrijker wordt en onzekere tijden aanbreken rondom stikstof is het belangrijk dat wij elkaar steunen en de waarde van onze producten laten zien.”
Boenink sloot zijn speech af met een dankwoord aan de medewerkers van de fabriekslocatie: “Namens alle leden-melklveehouders willen we jullie van harte feliciteren en bedanken voor jullie inzet en prestatie. We wensen jullie en daarmee ook onszelf een prachtige toekomst in de zuivel. Bedankt team Borculo voor 125 jaar hoogwaardige innovatieve zuivel.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant