Open Boerderijdagen kan het hele gezin producten proeven en activiteiten doen. Foto: PR
Open Boerderijdagen kan het hele gezin producten proeven en activiteiten doen. Foto: PR

Campina Open Boerderijdagen: staldeuren open voor publiek

Landbouw

REGIO/BERKELLAND - 76 boerenfamilies laten op 27 mei en 6 juni zien waar melk vandaan komt. Die boerenfamilies in Nederland openen op 27 mei en 6 juni de staldeuren voor publiek. Het is de vijftiende keer dat Campina de Open Boerderijdagen organiseert en mensen de kans geeft om kennis te maken met het boerenleven. Dat kan in Berkelland bij Melkveebedrijf Baneman van familie Krukerink aan Kulsdom 10 in Geesteren.

Op de vrijdag na Hemelvaart en tweede pinksterdag is er voor jong en oud van alles te beleven op het boerenerf: van een boerderijrondleiding tot leuke en leerzame spelactiviteiten. Zo laat de boer zien hoe de melk van de grazende koeien in de wei terechtkomt in het glas thuis op tafel.
Tijdens de Campina Open Boerderijdagen kan het hele gezin producten proeven en activiteiten doen die horen bij het boerenleven. Voor kinderen zijn er allerlei spellen te spelen, zoals racen op skippykoeien, levensgroot memoryen, melkpakken vissen en een uitdagend parcours afleggen. Ook is er een boerenphotobooth en kunnen kinderen zich laten schminken. Aan het eind van de dag kunnen ze een koe-medaille en boerderijbewijs verdienen.

Bezoekers kunnen de verschillende Campina-producten (blind)proeven in de zuivelbar. Ambassadeur en Olympisch schaatser Sven Kramer is op de Meentboerderij in Hilversum aanwezig om meer te vertellen over het belang van zuivelproducten in combinatie met een actieve levensstijl om gezond en fit te blijven.

Alle deelnemende boerderijen zijn open van 10.00 tot 16.00 uur, toegang is gratis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo