Cor Halmingh hoopt op een nieuwe eigenaar voor Everwennink Gemak. Foto: PR

Cor Halmingh hoopt op een nieuwe eigenaar voor Everwennink Gemak. Foto: PR

Cor Halmingh van Everwennink Gemak zoekt opvolging

Economie

RUURLO – “Deze winkel mag naar mijn idee absoluut niet voor Ruurlo verloren gaan. Het is mijn kindje. Het zou doodzonde zijn dat de deur per 1 januari 2024 van Everwennink Gemak op slot zou gaan. Het is een goed lopende, renderende, multifunctionele winkel op een prachtlocatie die bij Ruurlo hoort. Een echte dorpswinkel.”

Door Jan Hendriksen

Exploitant Cor Halmingh wordt volgend jaar 67 jaar en wil graag met pensioen. Maar het is hem na een zoektocht van bijna een jaar nog steeds niet gelukt om een overnamekandidaat te vinden voor zijn winkel. “En dat is ontzettend jammer en doet me een beetje pijn”, zo laat de in Groningen geboren ondernemer weten. Cor trok zeventien jaar geleden de stoute schoenen aan en verruilde zijn functie als accountmanager voor die als ‘winkelier’ in het net gerealiseerde nieuwe winkelpand aan de Leeuwerikstraat, pal naast supermarkt Coop, nu Boni. Een winkel die vernoemd werd naar Cors moeder wier grootouders uit Ruurlo kwamen en die vanaf het begin gespecialiseerd is in tabaksartikelen. Speciaalzaken waar er momenteel steeds minder van zijn. In de loop der jaren verruimde het aanbod en de service van Everwennink Gemak zich sterk. Naast een uitgebreid assortiment tabaksartikelen kan men bij Everwennink Gemak namelijk terecht voor een scala aan wenskaarten en cadeauartikelen en (onder meer) diverse soorten loten. Maar men kan er ook het rijbewijs verlengen, officieel RDW - goedgekeurde pasfoto’s laten maken en de OV-kaart opladen. Of het online bestelde pakket afhalen. Het is zelfs mogelijk om er schoenreparaties en stomerij-zaken te regelen en voor menige Ruurlose en regionale vereniging is het de plek voor (voor)verkoop van toegangskaarten. Kortom een multifunctionele winkel, die Ruurlo niet kan missen en voor het dorp niet verloren mag gaan.

Klantenkring
In de loop van de jaren heeft Halmingh een grote vaste klantenkring opgebouwd. En die komt niet alleen uit Ruurlo. Vanuit de verre omgeving van Ruurlo komt men naar Everwennink Gemak. Zeker wat tabaksartikelen betreft, is het een speciaalzaak. En als de supermarkten per 1 juli 2024 geen tabaksartikelen meer mogen verkopen, verwacht de eigenaar dat het klantenbestand alleen maar zal groeien. Sommige supermarkten stoppen zelfs al per 1 januari met hun tabaksverkoop.”

Plezier
Stoppen met de winkel zonder dat er opvolging is, wil Cor eigenlijk niet. “Ik heb in de loop van de jaren een functie opgebouwd. En het zou ontzettend jammer zijn dat die verloren gaat. Everwennink Gemak mag niet verdwijnen.” Tot slot laat de ondernemer weten dat hij de winkel in al die jaren met heel veel plezier heeft gerund. “Het is een ontzettend vrij beroep en ik heb in al die jaren een vertrouwensband met mijn klanten opgebouwd. Die wil ik graag overdragen aan een nieuwe exploitant. Maar die moet zich dan wel op korte termijn aandienen. Want wat ik absoluut niet wil, is dat deze goed renderende winkel sluit. Er is een uitermate goed belegde boterham mee te verdienen en die vervult bovendien een sociaal maatschappelijke functie.”

Cor Halmingh vindt dat Everwennink Gemak behouden moet blijven voor Ruurlo. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo