Pieter Stam en voorzitter Henry Meutstege ondertekenen de sponsorovereenkomst. Foto: Blacktax.

Pieter Stam en voorzitter Henry Meutstege ondertekenen de sponsorovereenkomst. Foto: Blacktax.

blacktax

PLUS Stam hoofdsponsor van Karel Stegeman Toernooi

Economie

RUURLO – Supermarkt PLUS Stam was al sponsor van het Karel Stegeman Toernooi van voetbalvereniging Ruurlo. Maar sinds afgelopen weekeinde is PLUS Stam zelfs hoofdsponsor van dit prachtige voetbaltoernooi dat afgelopen weekeinde op sportpark ‘t Rikkelder zijn 37ste editie beleefde. Het toernooi heet voortaan PLUS Stam Karel Stegeman Toernooi.

Door Jan Hendriksen

“Wij vinden het heel mooi om onze naam dit toernooi te verbinden, want het Karel Stegeman Toernooi staat voor waar de Achterhoek om bekendstaat: gezelligheid en saamhorigheid. Dit willen wij ook met onze winkel dagelijks uitdragen. Maar ook is het een toernooi en daarbij hoort competitie. Ook dit past mooi bij onze winkel. Wij houden ook van competitie. Zo zijn we dit jaar tweede geworden met de Beste PLUS-verkiezing van Nederland, hebben wij de beste Kruidenierswaren afdeling van Nederland en zijn we respectievelijk tweede met de kassaafdeling en derde met de vleeswarenkaasafdeling geworden”, zo verklaart eigenaar Pieter Stam van PLUS Stam. Eén van de belangrijkste pijlers van de winkel is lokaal. Stam: “Dit betekent dat we graag de verenigingen en bedrijven in het dorp willen ondersteunen of mee samenwerken. En dat is ook terug te zien in de winkel met heel veel lekkere producten uit de Achterhoek. Wij hebben heel veel lokaal assortiment waar we trots op zijn. Zo hebben we appels en peren van Horstink uit Steenderen, aardbeien uit Mariënvelde, asperges van Asselman ui Barchem, kaas en zuivel van Daalwijk uit Geesteren, eieren van Wegdam uit Lochem en een zeer uitgebreid assortiment ijs van Dommerholt uit Borculo.”
Naast dat PLUS Stam lokaal belangrijk vindt, zit duurzaamheid ook in het DNA van PLUS Stam, vertelt de eigenaar: “Dit sluit ook mooi aan bij de lokale producten, want deze worden niet eerst vervoerd naar een distributiecentrum, maar worden rechtstreeks aan ons geleverd en dat scheelt heel wat kilometers. Zo hebben we ook varkensvlees van de Wroetende Varkens uit Halle en hierbij komen lokaal en duurzaamheid heel mooi samen. Het voedsel dat bij ons niet meer verkocht mag worden, gaat naar deze varkens en dit vlees verkopen wij weer, zo zetten wij de eerste stappen naar volledige circulariteit.”

Reurls biertje
Bij de Achterhoek hoort uiteraard ook een lekker biertje drinken en dit doet PLUS Stam samen. Daarom heeft de Ruurlose PLUS sinds kort ook een echt Reurls biertje gebrouwen. En ook dit doet Stam met elkaar en lokaal. Het bier is gebrouwen bij Brouwersnos in Groenlo, de hop komt uit Zieuwent, de mout uit Winterswijk en het hazelnootje van de houtwal uit Ruurlo. Het bier is samen met de diverse Ruurlose horeca tot stand gekomen en is daar dan ook verkrijgbaar. Maar naast dat het lokaal is, smaakt hij ook heel goed en is het nu ook al te koop in diverse plekken buiten Ruurlo en uiteraard ook in de kantine van voetbalvereniging Ruurlo.

Enkele bestuursleden van VV Ruurlo en het organisatie comité (OC) van het Karel Stegeman Toernooi proosten samen met Pieter Stam (derde van rechts) op het sponsorcontract. Foto: Blacktax

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo