Valerie Olminkhof neemt de salon van Anja Lievestro over. Foto: PR
Valerie Olminkhof neemt de salon van Anja Lievestro over. Foto: PR

Valerie Olminkhof nieuwe eigenaresse Swift Hairfashion

Economie

Anja Lievestro neemt na 34 jaar afscheid

RUURLO – Na 34 energieke, dankbare en soms ook uitdagende jaren kijkt Anja Lievestro (58) van Swift Hairfashion met trots terug op een geslaagde tijd. Want Swift Hairfashion heeft vanaf 1 juni een nieuwe eigenaresse: Valerie Olminkhof (26) uit Barchem. Zij zet de kapsalon voort zoals men deze kent met het vertrouwde team en het bekende Davines haarverzorgingsproduct. 

Door Jan Hendriksen

Na eerst bij verschillende kapsalons in de omgeving te hebben gewerkt durfde Anja Lievestro het in 1989 aan om de stap te zetten en begon ze haar eigen onderneming: Swift Hairfashion met één leerling-kapster in het pand aan de Dorpsstraat 8 waar kapper Fles was gevestigd. “En dat was best een spannend moment als jonge onderneemster”, zo kijkt Anja terug op die beginperiode. Al na enkele jaren werkte ze met een aantal medewerkers en bleef ze met haar salon groeien.

Midden jaren negentig nam ze twee medewerksters van de voormalige Kapsalon De Vries over en enkele jaren geleden nog twee medewerksters van kapsalon Marsman. “Dat was een boeiende ontwikkeling waarbij de klant trouw bleef aan mijn salon. Zonder een gedreven en ambitieus team waren wij niet zover gekomen. We hebben prachtige jaren samen beleefd en hebben aan vele gezamenlijke activiteiten in het dorp deelgenomen. Zij hebben zeker een groot aandeel in het succes”, aldus de geboren en getogen Ruurlose.
Lievestro wijst onder meer op de diverse modeshows, de Lentefairs de braderieën en de Reurlse Winterdagen waaraan ze deelnam. “En natuurlijk de jaarlijkse uitstapjes met de salon en ons kerstmomentje. En die zal ik zeker gaan missen.” Anja kijkt terug op 34 mooie jaren. “En ik ben oprecht verheugd met de nieuwe ontwikkeling die we gemaakt hebben en heb veel vertrouwen in Valerie Olminkhof. Zij is jong, enthousiast, ambitieus en neemt naar mijn idee een mooi bedrijf over en zal ongetwijfeld haar eigen touch aan de salon gaan geven.”

Dromen
De in Lochem geboren Valérie Olminkhof heeft, vanaf haar zestiende, met plezier al de nodige ervaring opgedaan in het kappersvak, waar ze in de afgelopen tien jaar veel geleerd, gezien en gedaan heeft. “Soms komt er iets op je pad waar je alleen maar van kunt dromen. En zie het aanbod van Anja kwam als geroepen. Mijn droom ga ik nu waar maken.” De laatste zes jaar was Olminkhof werkzaam bij een kapsalon in Markelo. “Een vergelijkbare salon als Swift met hetzelfde karakter, grootte en de bekende Davines haarverzorgingsproducten. Dat ik door Anja gevraagd ben om deze mooie kapsalon over te nemen is voor mij een groot compliment en een enorme waardering”, vindt zij.

Vanzelfsprekend
Olminkhof blijft met Swift de kwaliteit leveren die men gewend is. “Maar uiteraard zal ik er ook mijn eigen draai aan de salon gaan geven. Samen met de medewerksters die ik van Anja overneem, ga ik een team vormen en zullen we met volle passie en kennis voor iedereen klaar blijven staan. Advies en professionaliteit blijven vanzelfsprekend. En we blijven werken met de beste producten zoals men gewend is. Misschien nog wel een beetje meer dan dat”, zo verwacht de nieuwe eigenaresse. die met de tijd wil meegaan. De haarverzorgingsproducten die ze in haar salon gaat gebruiken zijn niet op dieren getest en ook denkt ze aan het milieu.

Hallo en Goodbye Event 

Op donderdag 1 juni organiseren Anja Lievestro en Valérie Olminkhof vanaf 17.30 uur een Hallo en Goodbye Event bij Swift Ruurlo aan de Dorpsstraat 8. Voor iedereen is er dan gelegenheid onder het genot van een hapje en drankje om Anja te bedanken en kennis te maken met Valérie. Zie advertentie elders in dit blad.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo