Kermis voor iedereen is het uitgangspunt van de organisatie. Foto: PR
Kermis voor iedereen is het uitgangspunt van de organisatie. Foto: PR Nico Asbroek

MeiSpektakel in dorpshart Haaksbergen

Economie

Komend weekend is er onder andere kermis en de Meimarkt

HAAKSBERGEN – Het worden gezellige dagen in het dorpshart op 5, 6 en 7 mei. Dat weet de organisatie van het MeiSpektakel in Haaksbergen zeker. Er zijn tal van festiviteiten waaronder een kermis en de Meimarkt. “Het MeiSpektakel in Haaksbergen wordt een mega-evenement voor iedereen”, belooft de organisatie. Stichting Evenementen Haaksbergen (SEH) voert het evenementenjaarplan met het MeiSpektakel uit. Dat gebeurt samen met de ondernemers uit het centrum en de HOV. Er is drie dagen spektakel beginnende op vrijdag 5 mei met de kermis en het Springkussenfestijn. Zaterdag 6 mei de Prikkelarme kermis van 10.00 tot 12.00 uur. En zondag 7 mei de Meimarkt. 

‘We willen dat
de kermis voor
iedereen is’


Vorig jaar waren er al activiteiten in Haaksbergen in het eerste meiweekeinde. Dat was net nadat de coronapandemie voorbij was. Nu gaat de organisatie verder op de ingeslagen weg. Opvallend is dat de organisatie heeft gekozen voor een betaalbaar prijsbeleid voor de kermis. Die moet voor iedereen betaalbaar zijn. “Een kermis kost geld. Vier of vijf euro per ritje is tegenwoordig normaal, maar voor velen onbetaalbaar. Vooral als je meerdere kinderen hebt. We willen namelijk dat de kermis voor iedereen is.” In het meiweekeinde is er ook nog een kinderspektakel bij De Kappen. Die is gratis. Ook worden gratis munten uitgedeeld voor de kermis aan kinderen van minima. Het MeiSpektakel begint vrijdag 5 mei om 12.00 uur met de kermis en een springkussenevenement. “Om 11.59 uur tellen we af.” De Meimarkt is op zondag 7 mei.

‘Winkels
mogen niet uit
het straatbeeld
verdwijnen’

Week van de Stenen Winkel
In de week van 8 tot met 14 mei zal Haaksbergen in het teken staan van de week van de Stenen Winkel. Stenen winkels maken de steden en dorpen een stukje mooier. Winkelen met je favoriete shopmaatje, producten zien, proeven of aanraken, verrast worden door een goed advies... het kan allemaal in de winkels in Haaksbergen. Lokaal kopen en blijven kopen. Fysiek winkelen blijft belangrijk. Een goed winkelaanbod is belangrijk voor de lokale maatschappij. Stenen winkels zijn een reden om uit huis te gaan. Winkels mogen niet uit het straatbeeld verdwijnen.

Bezoek aankomende week Haaksbergen en laat je hartelijk welkom heten door de ondernemers.

MeiSpektakel in Haaksbergen. Foto: PR
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo