Pieter Stam toog vorige week samen met de horecaondernemers naar de ambachtelijke brouwerij Brouwersnös om de eerste flesjes van Reurlse Weizen van de lopende band te halen. Foto: PR

Pieter Stam toog vorige week samen met de horecaondernemers naar de ambachtelijke brouwerij Brouwersnös om de eerste flesjes van Reurlse Weizen van de lopende band te halen. Foto: PR

Supermarkt PLUS Stam introduceert Reurlse Weizen: lokaal biertje met vleugje hazelnoot

Economie

RUURLO – Sinds Goede Vrijdag heeft Ruurlo een eigen biermerk: Reurlse Weizen. Verkrijgbaar bij supermarkt PLUS Stam. Maar ook bij diverse Ruurlose horecaondernemingen staat het biertje sinds vorige week op de drankkaart zoals bij De Tapperij, De Keizerskroon, De Naober, De Heikamp, Avenarius en Vicini. Ook bij Kaas en Meer is het biertje te verkrijgen. Initiatiefnemer van Reurlse Weizen, die gebrouwen wordt bij de Groenlose ambachtelijke brouwerij ‘t Brouwersnös, is supermarkteigenaar Pieter Stam.

Door Jan Hendriksen

“In Ruurlo houden we van samen. We feesten samen, we drinken samen en nu brouwen we ook samen bier”, zo verklaart Stam het initiatief. Reurlse Weizen wordt gebrouwen met mout uit Winterswijk, hop uit Zieuwent en gebrouwen in Groenlo.
Sinds de vergroting en heropening vorig jaar van de supermarkt heeft Pieter Stam de producten die afkomstig zijn uit de regio onder het motto ‘Van Hier’ volop in de spotlights gezet. “Want wat je aandacht geeft groeit. En dat hebben wij gemerkt. De vraag naar streekproducten groeit nog steeds en dat vinden wij geweldig om te zien.” En sinds vorige week is onder het motto ‘Van Hier’ daar Reurlse Weizen aan te gevoegd.
Aan Reurlse Weizen is een vleugje hazelnoot toegevoegd dat afkomstig is van de houtwal van ‘Willem’ uit Ruurlo. Pieter Stam: “Al deze honderd procent natuurlijke ingrediënten en het vakmanschap komen samen in deze fles. ‘Trek ‘m los en laot ‘t skoem’n.’ Door de grote schuimkraag en de overheerlijke smaak schijnt de zon altijd als je deze Weizen drinkt.”

 Stam toog vorige week samen met onder meer de horecaondernemers Geert van Tuil (De Keizerskroon), Rob Dolphijn (De Naober en Vicini) en Bart Geverink (De Tapperij) en medewerkers van het Avenarius en De Heikamp naar brouwerij ‘t Brouwersnös om samen met Rob Porskamp van de ambachtelijke brouwerij de eerste flesjes van Reurlse Weizen van de lopende band te halen. Pieter Stam vindt het prachtig dat de Ruurlose horecaondernemers open stonden om het Reurlse biertje ook op hun drankkaart te zetten. “Dit is een mooie aanwinst voor Ruurlo. Wat is er mooier dan, als de terrassen binnenkort weer volop geopend zijn, dat er Reurlse Weizen wordt gedronken. Mijn ultieme doel is dat we elk seizoen met een nieuw Reurls biertje op de markt komen, allemaal met een bosthema erin, vandaar ook nu de hazelnoot. En dat er straks op alle terrassen ook parasols met daarop het logo van Reurlse Weizen staan.        

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo