V.l.n.r.: Judith Nijland, Marjon Slotboom, Merit Groot Jebbink, Anita Groot Jebbink, Marco Groot Jebbink en Erna Nijen Es. Lotte Visschers ontbreekt op de foto. Foto: Jan Hendriksen

V.l.n.r.: Judith Nijland, Marjon Slotboom, Merit Groot Jebbink, Anita Groot Jebbink, Marco Groot Jebbink en Erna Nijen Es. Lotte Visschers ontbreekt op de foto. Foto: Jan Hendriksen

Bloemen Groot Jebbink in Ruurlo bestaat negentig jaar

Economie

RUURLO - Bloemen Groot Jebbink is jarig en trakteert. Het voor zover bekend oudste middenstandsbedrijf van Ruurlo viert haar negentigjarig bestaan met twee spetterende actiedagen, op vrijdag 31 maart en zaterdag 1 april. En de komende tijd volgen er meer aantrekkelijke jubileumacties, die worden aangekondigd op de facebookpagina en Instagram. 

Door Jan Hendriksen 

Bloemen Groot Jebbink is een echt familiebedrijf. De vierde generatie ‘draait’ inmiddels volop mee: de 19-jarige Merit Groot Jebbink is sinds eind vorig jaar volledig werkzaam in het bedrijf van haar ouders Marco en Anita Groot Jebbink. Merit rondde vorig jaar met succes haar vakopleiding Bloem & Styling aan het Zone College in Zwolle af. Doelstelling was om eerst ‘buitenshuis’ nog de nodige ervaring op te doen. “Maar vanwege personele onderbezetting heb ik er in samenspraak met mijn ouders voor gekozen om bij Bloemen Groot Jebbink in loondienst te treden”, zo verklaart Merit de keuze
Het motto van Marco en Anita de laatste jaren was steevast: ‘Dromen, denken, durven en doen’. En dat leverde samen met de medewerksters succes op. “Want idealen moet je steeds hebben en je moet je in deze tijd blijven onderscheiden als bloemist. We zijn dan ook één van de weinige bloemisten die met Goud gecertificeerd zijn als Barometer Duurzame Bloemist. Wij kopen bloemen en planten in die op duurzame manier zijn geteeld en gecertificeerd zijn met minimaal MPSA. Bovendien werken we aan een duurzame bedrijfsvoering. Ons dak is voorzien van zonnepanelen en hierdoor zijn we grotendeels energie zelfvoorzienend. We zijn trots op onze winkel, ons team, de kwaliteit bloemen en onze manier van werken”, aldus Marco en Anita.

Vaste leveranciers
Bloemen Groot Jebbink betrekt zijn producten van een aantal vaste kwekers en leveranciers. Bijna dagelijks staat Bloemenhandel De Mooy uit Noordwijkerhout met zijn bloemenwagen voor de deur aan de Dorpsstraat. Marco: “De Mooy is al decennia lang onze vaste leverancier van verse snijbloemen. Daarnaast zijn we geregeld in Aalsmeer op de bloemenveiling te vinden om bloeiende en groene planten in te kopen. Eenieder wordt dan ook verrast door de kleurige en unieke bloemenzee in onze winkel, waar we met enthousiasme en pure passie ons vak uitoefenen. Inspiratie vinden we onder meer op internationale beurzen zoals in Frankfurt. We zitten altijd boordevol nieuwe en originele ideeën en geven onze winkel geregeld een nieuwe look.”

Buitenshuis
Tevens presenteerde Bloemen Groot Jebbink zich jarenlang op een aantal regionale fairs. Merit: “Zo waren we eind vorig jaar nog aanwezig bij de Winterfair Heerlijckheid in Diepenheim. En persoonlijk ben ik ook bij enkele activiteiten buiten de regio betrokken zoals het bloemencorso in het Westland waar ik diverse decoraties verzorg. Ook ben ik lid van een regionale Studieclub waar we ervaringen uitwisselen en waar ik de nodige extra kennis opdoe. In augustus is de finale van de Flowercup waarvoor ik mij geplaatst heb. Kortom, ik kijk ook nadrukkelijk in andermans keuken.”

Toekomst
De toekomst zien Marco en Anita, om in bloementermen te spreken, ‘rooskleurig’ in. “Zeker nu ook onze dochter Merit werkzaam is binnen het bedrijf. De consument verandert. Maar ook wij veranderen met ons bedrijf continu mee. Telkens je bakens verzetten is een must”, zo besluiten Marco en Anita hun verhaal.

Oorsprong
De oorsprong van Bloemen Groot Jebbink gaat terug naar 1933. De grootouders van Marco Groot Jebbink begonnen op de hoek van de Wiersseweg en Schoolstraat een eigen bedrijf met de kweek van cyclamen, en chrysanten als snijbloemen, en eenjarig perkgoed. De bloemisterij werd in 1967 verplaatst naar de huidige locatie aan de Dorpsstraat, waar Marco’s ouders de bloemenwinkel zijn gestart. Het pand had al een behoorlijke geschiedenis achter de rug. Ooit was het namelijk café Venderbosch. De smederij werd door Groot Jebbink vervangen door een bloemenkas die in 1993 geheel vernieuwd werd. Enkele jaren later werd er een overkapping gemaakt tussen de kas en de winkel waardoor een mooie buitenpresentatie kan plaatsvinden. In 2004 namen Marco (57) en Anita (54) de onderneming over van Jan en Willy Groot Jebbink. Tien jaar later vond de laatste grondige verbouwing en uitbreiding van de winkel plaats. Bloemen Groot Jebbink is zowel lid van de verzendorganisatie Fleurop als van de brancheonderneming Vereniging Bloemisten Winkeliers.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo