Plus Stam ondernemer Pieter Stam ontvangt het SSK certificaat, geflankeerd door voorzitter vakcentrale Harrie ten Have en wethouder Hans van der Noordt. Foto: Rob Weeber

Plus Stam ondernemer Pieter Stam ontvangt het SSK certificaat, geflankeerd door voorzitter vakcentrale Harrie ten Have en wethouder Hans van der Noordt. Foto: Rob Weeber

Plus Ruurlo ‘opgeplust’ met SSK certificaat

Economie

RUURLO – De Plus supermarkt in Ruurlo staat midden in de gemeenschap en is zeer betrokken bij de leefbaarheid van het dorp. Dit is niet in de laatste plaatst te danken aan zelfstandig ondernemer Pieter Stam. Zijn visie op ondernemen met een supermarkt is onderscheidend ten opzichte van collega’s en laat zien dat het om meer dan alleen geld verdienen gaat. Vrijdag ontving hij dan ook het Super Supermarkt Keurmerk (SSK) uit handen van de voorzitter van de vakcentrale Harrie ten Have in het bijzijn van wethouder Hans van der Noordt.

Door Rob Weeber

Wie het SSK behalen wil, dient zelf de trein in gang te zetten. Aan de hand van objectieve beoordelingscriteria wordt gekeken of de betreffende aanvrager aan de eisen voldoet. Deze criteria omvatten lokale betrokkenheid, stimulerend personeelsbeleid, onderscheidend assortiment, duurzame energie en slimme logistiek. “Het SSK sluit perfect aan bij alles waar ik voor sta”, legt Stam zijn keuze uit voor de aanvraag. Na de verbouwing 1,5 jaar terug is alles in een stroomversnelling geraakt en dus wilde ik weten of mijn eigen visie op het supermarktondernemerschap aansloot bij de landelijke maatstaven. Goed werkgeverschap vind ik bijvoorbeeld belangrijk, maar ook de verbinding met lokale leveranciers en duurzaamheid.”

Een mooi voorbeeld van duurzaamheid is de levering van alle afgekeurde groente naar een Achterhoekse varkenshouder. Na de slacht komt het vlees terug naar de supermarkt. Plus supermarkt biedt volgens Stam veel ruimte om het standaard assortiment aan te vullen met lokale initiatieven, het wordt zelfs gestimuleerd. In de winkel is dit aanbod terug te vinden met het logo ‘Van hier’. “Later dit jaar krijgen we ons eigen bier, met alleen ingrediënten uit de Achterhoek. Dat bier is exclusief voor Plus Stam, maar we gaan het ook aan Ruurlose uitbaters leveren.” Wethouder Hans van der Noordt, met onder meer Economische Zaken in zijn portefeuille, prees de betrokkenheid van de supermarktondernemer, bij zijn winkel, zijn medewerkers, de buurt en bij de leefbaarheid van het dorp. ‘Dit soort betrokken ondernemers waarderen wij als gemeente enorm’, aldus de wethouder.

Ook voorzitter vakcentrale Harrie ten Have feliciteerde Stam met het behaalde certificaat. “Er zijn zo’n 4400 supermarkten in Nederland en slechts 260 daarvan bezitten het SSK certificaat. Dat zegt iets over de zelfstandig ondernemer.” Plus Stam behoort tevens tot de top-10 beste Plus winkels in Nederland. Bij de laatste verkiezingen stond Plus Stam zelfs op de tweede plek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo