Wisseling van de wacht bij AutoFirst Rietman Hengelo. Mien, Jan en Rik Rietman bij het bedrijfspand aan de Slotsteeg. Foto: Richard Stegers
Wisseling van de wacht bij AutoFirst Rietman Hengelo. Mien, Jan en Rik Rietman bij het bedrijfspand aan de Slotsteeg. Foto: Richard Stegers

Afscheid Jan en Mien Rietman van AutoFirst Rietman Hengelo

Economie

Receptie op zaterdag 4 februari van 14.00 tot 17.00 uur

Door Richard Stegers

HENGELO – Ruim dertig jaar waren ze de gezichten van Rietman Autobanden. Jan en Mien Rietman nemen binnenkort afscheid. De onderneming draagt inmiddels de naam AutoFirst Rietman Hengelo en wordt voortgezet door zoon Rik Rietman. Daarmee is de toekomst van het familiebedrijf gewaarborgd. “Het ziet er goed uit. Ik kan met een gerust hart een stap terug doen”, aldus de grondlegger.

Op zaterdag 4 februari is de afscheidsreceptie van Jan en Mien Rietman. Tussen 14.00 en 17.00 uur is iedereen van harte welkom om onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen op te halen. Jan Rietman (70) begon het bedrijf in 1991. Hij werkte destijds als automonteur in loondienst. “Ik zag kansen voor een eigen onderneming. In de beginperiode ging het alleen om de verkoop van nieuwe en gebruikte banden. Vandaar de naam Rietman Autobanden.”

Het liep gelijk goed, vandaar dat hij zich in 1994 volledig op uitbreiding van het eigen bedrijf richtte. De dienstverlening werd uitgebreid met onderhoud en verkoop. “Eigen baas zijn, beviel prima. Het was uitdagend en ik kon mijn eigen tijd indelen.” Zijn vrouw Mien Rietman (71) verzorgde altijd de administratie, deels doet ze dat nog steeds. Het is de bedoeling dat haar taken op termijn worden overgedragen. “Ik heb het altijd met veel plezier gedaan. Nu is het tijd om het stokje over te dragen.”

Werkplaats
In 2010 werd duidelijk dat zoon Rik Rietman (40) interesse had om het bedrijf voort te zetten. Hij werkte elders, had ervaring als automonteur en trad in 2011 toe tot de vof van zijn ouders. “Toen duidelijk was dat Rik door wilde met het bedrijf hebben we gelijk doorgepakt. Een belangrijke stap was de uitbreiding en modernisering van de werkplaats in 2011. Een flinke investering, maar daar hebben we veel profijt van”, vertelt Jan. Hij stopte op 65-jarige leeftijd als automonteur en bleef daarna nog op de achtergrond actief. De oprichter is blij dat de overgang vloeiend is verlopen “Het is allemaal heel geleidelijk gegaan. Daardoor kon ik wennen aan de nieuwe situatie. Ik ben supertrots dat Rik het familiebedrijf nu officieel alleen voortzet. Dat geeft een goed gevoel.” Rik zelf benadrukt dat er voor de klanten feitelijk niets verandert. “Mijn ouders kunnen genieten van hun welverdiende pensioen. Er breekt een nieuwe fase aan, maar we gaan op dezelfde vertrouwde voet verder. Ik ben ook al een tijd actief. We bouwen verder aan het bedrijf. Het persoonlijke karakter is onze kracht, dat blijft zeker overeind.”

Occasions
AutoFirst Rietman Hengelo is een volwaardig autobedrijf. Klanten kunnen er terecht voor onderhoud (waaronder APK), reparaties en verkoop (nieuw en gebruikt, universeel). De monteurs zijn tevens bedreven in hybride en elektrische voertuigen, ze krijgen continu bijscholing. Het aanbod occasions bestaat uit personenauto’s, bedrijfswagens en campers. Daaronder veel jong gebruikte voertuigen. Op de website zijn ze te zien. Maar een kijkje nemen ter plekke kan natuurlijk ook, de koffie staat klaar. Nieuwe en gebruikte banden zijn eveneens verkrijgbaar, net als speciale banden voor elektrische voertuigen. Zomer- en winterwielen kunnen worden opgeslagen.

Per 1 juli 2021 wijzigde de naam in AutoFirst Rietman Hengelo. Mobiliteitsgarantie is mogelijk voor Nederland en Europa dekking in combinatie met voorgeschreven onderhoud. De hoogste kwaliteit voor een juiste prijs, staat voorop. Klantvriendelijkheid, jarenlange ervaring en een prima service zijn kernbegrippen. Het kleinschalige maar uiterst professionele familiebedrijf is BOVAG gecertificeerd.

Vanwege de groeiende werkzaamheden is AutoFirst Rietman Hengelo op zoek naar een automonteur om het team te versterken. Het gaat om een eerste autotechnicus, fulltime of parttime is mogelijk. Kandidaten kunnen voor meer informatie contact opnemen met Rik Rietman, tel. 0575-462779. Solliciteren kan per e-mail naar info@autofirst-rietmanhengelo.nl o.v.v. sollicitatie eerste autotechnicus.


www.autofirst-rietmanhengelo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo