Menno en Vera van Bakkerij Proef zijn trots op de gewonnen prijs. Foto: PR

Menno en Vera van Bakkerij Proef zijn trots op de gewonnen prijs. Foto: PR

Bakkerij Proef bakt de lekkerste speculaasjes zonder amandelen van Nederland

Economie

BARCHEM - De speculaasjes zonder amandelen van Bakkerij Proef uit Barchem zijn tijdens een vakwedstrijd voor ambachtelijke (banket)bakkers uitgeroepen tot de lekkerste van Nederland. Er werden maar liefst 291 speculaasproducten van ambachtelijke bakkers gekeurd door een vakjury en een consumentenpanel. Deze kozen per provincie een winnaar in de categorieën gevuld speculaas, speculaas met amandelen en speculaas zonder amandelen. De speculaas zonder amandelen van Bakkerij Proef kregen landelijk het hoogste gemiddelde cijfer en dus mogen zij zich het komend jaar ‘De beste van Nederland’ noemen.

De jury was unaniem lovend over de smaak van de speculaas. Daarnaast scoorden het goed op vorm, model, kleur, bakaard en aroma. De consumentenjury weegt naast smaak ook punten als uiterlijk, verpakking en uitstraling mee. 

Met duidelijke trots en een brede glimlach werd de award door Menno en Vera in ontvangst genomen. Als ondernemers zijn zij samen met hun team verantwoordelijk voor alle heerlijke producten in de winkel en dus ook voor speculaasproducten die ter keuring werden aangeboden. Menno reageert: “Meedoen aan wedstrijden is altijd spannend. Van de vakjury weet je ongeveer waar ze op letten, dat zijn net zulke vakmensen als wij. Van een consumentenpanel weet je minder goed wat je kan verwachten. Plus dat er natuurlijk nog een groot aantal collega-bakkers hun best doen om een winnend product in te leveren. Het niveau was dit jaar erg hoog, heb ik begrepen. Wij zijn dan ook enorm trots op ons kampioenschap.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo