Bart Geverink (l) en Hans Ribbers vormen samen per 1 januari 2023 een vennootschap onder firma van café-restaurant de Tapperij. Foto: Jan Hendriksen

Bart Geverink (l) en Hans Ribbers vormen samen per 1 januari 2023 een vennootschap onder firma van café-restaurant de Tapperij. Foto: Jan Hendriksen

De Tapperij viert dertig jarig bestaan

Economie

Bart Geverink wordt mede-eigenaar in vennootschap onder firma

Door Jan Hendriksen

RUURLO - “In deze bijzondere tijd is het met name voor de horecaondernemer van essentieel belang geweest om flexibel en creatief te zijn én te blijven. Daar hebben we op ingespeeld, maar dat is niet altijd even gemakkelijk geweest. Door coronamaatregelen hebben we bijvoorbeeld niet kunnen doen wat we voorheen zo graag deden. Menige collega horecaondernemer heeft de deur in de afgelopen periode dan ook achter zich dichtgetrokken.”

Aan het woord is Hans Ribbers (56) van café-restaurant de Tapperij die zondag 23 oktober viert dat hij dertig jaar zijn café-restaurant aan het Julianaplein in Ruurlo runt. Tegelijkertijd gaat hij het wat rustiger aandoen. “Mede door mijn gezondheid”, aldus de Ruurlose horecaondernemer. Om die reden wordt op 1 januari 2023 zijn chef-kok Bart Geverink in de vennootschap onder firma (VOF) mede-eigenaar van de Tapperij. Hij is er al ruim dertien jaar werkzaam  en woont inmiddels boven het café-gedeelte. “Het is een nieuwe en uitdagende stap”, zegt de 34-jarige Geverink.

Uitvalsbasis
De bezoekers van het café en het restaurant zijn nog steeds divers en talrijk. Van echte ‘kroegtijgers’ tot een bridge- en schaakclub, van biljarters tot leden van Vrouwen van Nu en van de wekelijkse repetities van gezelligheidskoor Schouder aan Schouder tot single party’s. En dan hebben we nog niet gehad over Seniorenvereniging Ruurlo, Groei en Bloei Berkelland en de vijf teams van dartclub De Tapperij. En natuurlijk de bezoekers die gezellig een vorkje komen prikken en diegene die er hun vijftigste verjaardag of hun huwelijksfeest vieren. Kortom: voor velen is café-restaurant de Tapperij aan het Julianaplein een uitvalsbasis.

Feestje
In het pand huisde vroeger café Ras, maar begin jaren negentig kwam dat in de stille verkoop. “Jan en Jannie Ras wilden een stapje terugdoen en ik had de intentie om een eigen horecaonderneming te beginnen. De beslissing om de zaak te kopen was dan ook snel genomen”, zo blikt de geboren Borculoër Hans Ribbers terug. En nu ‘viert’ hij op zondag 23 oktober dat hij dertig jaar geleden de Tapperij startte. Een goede reden voor een feestje. Iedereen is vanaf 15.00 uur welkom om dit samen met Hans Ribbers en zijn team te komen vieren. Voor muziek zorgt de band Kaliber.

Horecanest
Ribbers komt uit een echt horecanest. Zijn vader en moeder bestierden jarenlang Buitencentrum Kerkemeijer in Borculo. Nu zwaait zijn broer Bert daar de scepter. Voordat Hans Ribbers zelfstandig werd werkte hij vele jaren als kok bij enkele gerenommeerde horecabedrijven in de regio zoals De Stenen Tafel in Borculo en het restaurant van bungalowpark Landal Twentshaarsveld in Holten.
Toen Ribbers de Tapperij startte vond al snel de Ruurlose jeugd de weg naar het nieuw ingerichte café. En nog steeds wordt het in het weekeinde door vooral de Ruurlose jongeren bezocht. Naast het restaurant, dat een uitgebreide kaart kent en het café met maar liefst enkele tientallen speciale bieren heeft de Tapperij de beschikking over een ruime zaal voor feesten en partijen. Men kijkt vanuit de zaal aan de achterzijde uit op een sfeervol ingerichte veranda waar men gezellig overdekt verwarmd kan zitten en kinderen vrijuit kunnen spelen.

Verbonden
Hans Ribbers constateert en ervaart zoals zovele collega-ondernemers dat de ‘grote partijen’ tot het verleden behoren. “Het zijn tegenwoordig kleinere settings met veelal een buffet. Ook ‘buitenshuis’ verzorgen we menige catering. Dat zijn leuke uitdagingen”, aldus de Ruurlose horecaondernemer die sterk verbonden is met het Ruurlose verenigingsleven. Van diverse clubteams is de Tapperij sponsor. Zoals onder meer van drie teams van voetbalvereniging Ruurlo.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo