Na de zeer geslaagde fairs in de zomer en winter, vorig jaar, maakt Kasteel Warmelo zich weer op voor de Zomer Heerlijckheid. Foto: PR
Na de zeer geslaagde fairs in de zomer en winter, vorig jaar, maakt Kasteel Warmelo zich weer op voor de Zomer Heerlijckheid. Foto: PR

Buitenfair op Kasteel Warmelo

Economie

Zomer Heerlijckheid: country & lifestyle in Diepenheim

DIEPENHEIM - Het idee om een fair te organiseren op de sprookjesachtige locatie van Kasteel Warmelo bleek vorig jaar een succes: meer dan 120 exposanten meldden zich aan voor deelname aan de nieuwe fair, die tweemaal per jaar, in de zomer en in de winter, gepland staat. Met veel geluk mochten ze vorig jaar doorgaan en konden daarbij op veel bezoekers rekenen. Zomer Heerlijckheid krijgt dit jaar dan ook een vervolg en vindt plaats van 15 tot en met 17 juli.

“Het was vorig jaar een bizar jaar. Het jaar stond in het teken van evenementen annuleren en verplaatsen. Voor deze fair is het een bijzonder proces geweest. Het idee om de fair in Twente te organiseren had ik al jaren en toen ik hiermee van start ging in juni 2020, zijn de reacties op het initiatief heel goed ontvangen, hoewel het ook ingewikkeld was met alle coronaperikelen. We zijn dan ook zó blij dat we dit keer het event zonder coronamaatregelen kunnen organiseren en dat alles weer normaal kan. Iedereen heeft er erg veel zin in. Onze deelnemers zijn dan ook super enthousiast’, aldus Marijke Tiehuis, organisator van de fair.

Meer dan 125 exposanten presenteren zich in luxe pagodetenten met het beste van wat ze in huis hebben. Van huis- en tuindecoraties tot biologische producten, van mode en sieraden tot zomerse planten en bloeiers. Daarnaast is er dagelijks gezellige live-muziek op de diverse terrassen en zijn er diverse foodtrucks en terrassen, modeshows en demonstraties. Heerlijk struinen over de fair en wandelen over de buitenplaats van het Landgoed Warmelo. De fair vindt deels plaats op geasfalteerd terrein maar ook in het weiland en de oude boomgaard.

Kleinste stadje
Diepenheim ligt centraal in het Twentse coulisselandschap, aan het kronkelende riviertje de Regge en kent tal van eeuwenoude kastelen en landgoederen. Met haar 2.000 inwoners is het het kleinste stadje van Twente. De lokale bevolking noemt Diepenheim dan ook vaak liefkozend ‘Stedeke’. De heren van Diepenheim hebben in de Middeleeuwen hun ‘heerlijkheid’ (het territorium waar ze gezag over hadden) tot stad gebombardeerd. Landgoed Warmelo is gelegen aan de rand van het stedeke Diepenheim in de gemeente Hof van Twente. In 1952 is het huis aangekocht door Prins Bernhard. Zijn moeder, Prinses Armgard heeft tot haar dood in 1971, het huis bewoond. Prinses Beatrix en haar zussen kwamen graag bij hun oma Prins Armgard op bezoek. Kasteel Warmelo was een warm adres voor de Oranjes. Niet voor niets spraken ze van het ‘Warme Lo’ en het ‘Koude Loo’ (Paleis het Loo waar oma Wilhelmina woonde). De prinsessen konden op Warmelo genieten van de prachtige tuinen en de grote gazons. Er waren volières met exotische vogels, én een aap. In het park konden ze heerlijk spelen en wandelen.

Tegenwoordig wordt Kasteel Warmelo bewoond door de familie Avenarius en vinden er een paar keer per jaar evenementen plaats op het landgoed. Er wordt dagelijks hard gewerkt om de prachtige tuinen en het park van het landgoed te onderhouden. Hieronder vallen ook de zandsculpturen, die elk jaar in de zomer door tientallen kunstenaars vanuit de hele wereld gemaakt worden. Tijdens Zomer Heerlijckheid is er ook de mogelijkheid om de tuinen en het park inclusief de zandsculpturen te bezoeken. Kaarten hiervoor zijn op de dag van bezoek verkrijgbaar bij de kassa van het kasteel.

Zomer Heerlijckheid is geopend op vrijdag 15 juli van 10.00 tot 18.00 uur, op zaterdag 16 juli tussen 10.00 en 18.00 en op zondag 17 juli van 10.00 tot 18.00 uur. Honden zijn op de fair van harte welkom mits aangelijnd, met uitzondering van de tuinen en het park van het kasteel. Het parkeren is gratis; de entree bedraagt voor volwassenen 12,50 (in de voorverkoop online 10 euro); kinderen van 7 tot en met 14 jaar 5 euro; kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

www.zomerheerlijckheid.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo