Vlnr. Ronald Klein Severt, Ellen Klein Gunnewiek en Harm ter Maat. Foto: Rob Stevens
Vlnr. Ronald Klein Severt, Ellen Klein Gunnewiek en Harm ter Maat. Foto: Rob Stevens

Bijeenkomst over Rood voor Rood-regeling

Economie

BERKELLAND - Vanaf 1 juni 2022 is de nieuwe Rood voor Rood-regeling in Berkelland van kracht. De regeling biedt (agrarische) ondernemers de mogelijkheid om op een financieel aantrekkelijke manier te stoppen met hun bedrijf en verder te gaan gewoon als burger. Kern van de regeling Rood voor Rood is dat leegstaande gebouwen en schuren worden gesloopt in ruil voor het recht op nieuwbouw. Dat recht hebben trouwens ook gewone bewoners in het buitengebied.

Door Rob Stevens

De aanvraag van zo’n regeling lijkt misschien makkelijker dan het is. Een goede afweging kan ingewikkeld zijn en vraagt kennis van zaken. Dat is de reden dat vier partijen onder de noemer RoodvoorRoodBerkelland woensdag 18 mei om 20.00 uur een informatieavond organiseren over de Rood voor Rood-regeling. Het kantoor is te vinden aan de Voslaan 7 te Beltrum. 

Bij de aanvraag van deze regeling kunnen veel vraagstukken om de hoek komen kijken. Pit-Bouwadvies onderhoudt daarom nauwe contacten met partners die deskundig zijn op diverse terreinen. De informatieavond wordt georganiseerd door vier partijen. Dat zijn: Pit Bouwadvies voor bouwkundig ontwerp en advisering; WIK Adviesgroep is gespecialiseerd in milieu, bestemmingsplannen en natuurbescherming; Wormgoor Makelaardij is betrokken voor taxaties met fiscaal belang en verkopen in het buitengebied; Ellen Klein Gunnewiek maakt als planologe plannen voor het buitengebied. Samen begeleiden zij opdrachtgevers naar een optimaal eindresultaat.

De Rood voor Rood-regeling is interessant voor eigenaren van leegstaande gebouwen in het buitengebied die niet onwelwillend tegenover sloop staan. De regeling kan ook van belang zijn voor de aanleg van nieuwe natuur, de sanering van asbestdaken, het tegengaan van verpaupering én voor hen die op zoek zijn naar nieuwe woonconcepten en daarbij wel een extra woning op het erf kunnen gebruiken. Tijdens de informatieavond komen al deze aspecten aan bod.

De voormalige wethouder Maikel Van der Neut, met Ruimtelijke Ordening en Wonen in zijn portefeuille, omschreef de waarde van de regeling als: “Een mooie stap die een impuls kan geven aan het buitengebied, het biedt nieuwe kansen. De kwaliteit van het platteland zal er baat bij hebben”.

Aanmelden kan op: www.roodvoorroodberkelland.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo-Ruurlo