De Coop in Ruurlo wordt Boni. Foto: PR
De Coop in Ruurlo wordt Boni. Foto: PR

Boni komt naar Ruurlo

Economie

RUURLO - Boni supermarkt neemt de plek in van de Coop in Ruurlo. Deze stap is een voortvloeisel van de fusie tussen PLUS en Coop, waarbij mededingingsautoriteit ACM (Autoriteit Consument & Markt) de partijen als voorwaarde stelde tenminste twaalf winkels te vervreemden, alvorens de fusie goed te keuren.  

Boni, met de thuisbasis in Nijkerk, neemt die kans waar en wil met de aankoop van acht van die winkels de eigen positie versterken. Naast Ruurlo betreft het supermarktwinkels Harmelen, Hollandscheveld, Stolwijk, Terborg, Wehl, Groot-Ammers en Ravenstein. Behalve de panden gaan ook de medewerkers over naar Boni. Bouke van der Wal, algemeen directeur van Boni is in een bericht op de eigen website,  zeer content met deze ontwikkeling: “De aankoop van acht winkels geeft een impuls aan ons bedrijf. Door het servicegebied van Boni uit te breiden bieden wij nog meer consumenten de mogelijkheid om voordelig goede kwaliteit boodschappen in huis te halen. Wij kijken er naar uit om dit samen met onze nieuwe collega’s te realiseren.”

Boni heeft een concentratiemelding ingediend bij de ACM voor de aankoop van deze acht supers en PLUS heeft de ACM om goedkeuring gevraagd voor de voorgenomen verkoop.
Voor de overige vier winkels loopt het proces nog en zijn er op dit moment geen mededelingen over te doen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Achterhoek Nieuws Borculo - Ruurlo