Een scène uit Operation Mincemeat; op 26 april te zien in Ruurlo. Foto: PR

Een scène uit Operation Mincemeat; op 26 april te zien in Ruurlo. Foto: PR

Foto PR

CINEbieb sluit seizoen af met ‘Burning Days’ en ‘Operation Mincemeat’

Cultuur

BORCULO-RUURLO - De vrijwilligers van CINEbieb Borculo en Ruurlo vertonen in de maand april de laatste films van dit seizoen. Op 12 april is in Borculo ‘Burning Days’ te zien en Ruurlo sluit op 26 april af met ‘Operation Mincemeat’. Na afloop is het mogelijk om onder het genot van een drankje na te praten over de film. 

In ‘Burning Days’ wordt Emre, een toegewijde officier van justitie, aangesteld in een dorp dat getroffen is door een watercrisis en een reeks politieke schandalen. Na een eerste welkom neemt de spanning langzaam maar zeker toe en wordt hij met tegenzin meegesleurd in de politieke onrust. Als Emre een band opbouwt met de eigenaar van de lokale krant, escaleert de druk onder verhitte geruchten. Regisseur: Emin Alper Cast: Selahattin Pasali, Hatice Aslan, Ekin Koç, Erol Babaoglu, Eylül Ersöz, Ali Seçkiner Alici. Aanvang 20 uur.

Mincemeat
‘Operation Mincemeat’ is een doortimmerd spionagedrama met romantische verwikkelingen. Het waargebeurde verhaal wil dat het succes van een belangrijke slag tijdens WOII afhankelijk was van de geloofwaardigheid van een lijk. Twee Britse geheim agenten willen de Duitsers namelijk misleiden met een zogenaamd topgeheime brief met misinformatie over de plek van een geplande invasie. Die brief moet worden gevonden op het aangespoelde lijk van iemand die voor een gesneuvelde Britse piloot kan doorgaan. Naast de horde praktische problemen die de heren te tackelen hebben, leveren ze onderling ook nog strijd om de gunst van hun naaste medewerkster. Regisseur: John Madden Cast: Colin Firth, Matthew Macfadyen, Kelly Macdonald, Penelope Wilton, Johnny Flynn, Jason Isaacs, Rufus Wright. Aanvang 20 uur.

Programma en reserveren
In elke deelnemende vestiging liggen boekenleggers met het complete filmprogramma. Het totale overzicht staat op de website. Daar zijn ook toegangskaarten te koop. De toegangsprijs is 6,00 euro, inclusief een drankje na afloop. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek krijgen een euro korting.


www.oostachterhoek.nl/cinebieb

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant