Kader Abdolah poseert terwijl Roelant Hietbrink zijn beeltenis vorm geeft. Foto: Wybe Hietbrink
Kader Abdolah poseert terwijl Roelant Hietbrink zijn beeltenis vorm geeft. Foto: Wybe Hietbrink WRHIETBRINK

Kader Abdolah opent expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’

Cultuur

 RUURLO - De Perzisch-Nederlandse schrijver Kader Abdolah verricht op woensdag 8 mei de opening van de expositie ‘Verre Gezichten Dichtbij’ in Ruurlo. Het is een expositie van zo’n 25 Nederlandse en naar Nederland gevluchte portretkunstenaars die met 35 mooie portretten in 2D en 3D laten zien hoe kunst mensen kan verbinden. Vluchtelingen staan daarbij centraal. Hun gezichten komen dichtbij.

“En ikzelf?” Kader Abdolah staat bij de opening op 8 mei stil bij zijn eigen vluchtverhaal. Hij kwam in 1988 als vluchteling uit Iran in ons land. Daarover zegt hij in een column op de website www.verregezichtendichtbij.nl: ‘En ikzelf? Ik wist waarom ik wegvluchtte, maar ik wist niet wat ik zou krijgen. Nu, na al die jaren, weet ik het wel: ik vluchtte weg om jullie te vinden, om jullie te ontmoeten. En het is een wonderbaarlijke ervaring.’ Daarmee verwoordt Abdolah de essentie van deze expositie.

Kunstenaar Roelant Hietbrink maakte een beeld van Abdolah, dat op de expositie is te zien.
Wat brengt een 25-tal Nederlandse portretkunstenaars en naar Nederland gevluchte kunstenaars ertoe met hun werk ‘Verre Gezichten Dichtbij’ te maken tot een unieke kunstexpositie met een duidelijke boodschap? Op www.verregezichtendichtbij.nl leggen zij uit wat hen drijft en waarom zij met hun beelden en schilderijen een verbinding tot stand willen brengen met mensen die in ons land aan een nieuwe toekomst begonnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant