In zes ochtenden neemt Theodora Ionescu de cursisten mee naar de wereld van het portretschilderen voor beginners. Foto: PR
In zes ochtenden neemt Theodora Ionescu de cursisten mee naar de wereld van het portretschilderen voor beginners. Foto: PR

Portretschilderen voor beginners met Theodora Ionescu zes ochtenden

Cultuur

RUURLO - De cursus Portret Schilderen voor beginners, onder leiding van Teodora Ionescu, gaat op woensdag 7 februari weer van start bij Kunstkring Ruurlo. De cursus bestaat uit zes ochtenden van 10.15 tot 12.15 uur en wordt gegeven in de grote zaal van het Kulturhus in Ruurlo. Er is nog plaats voor enkele liefhebbers.

Wie ervaring heeft met schilderen of tekenen maar toe is aan een nieuwe uitdaging kan die misschien vinden in de cursus Portretschilderen. Het is wel een vak apart en een hele uitdaging want als maker wil je natuurlijk wel dat het portret lijkt op het model dat is geschilderd. Dat is best moeilijk, soms lukt het niet, maar Theodora Ionescu helpt de cursist op weg en leert de grondbeginselen.

Het doel
Het doel van deze cursus is om de cursisten te helpen het portretschilderen onder de knie te krijgen en hun eigen stijl te vinden. De cursus is geschikt voor zowel beginnende als ervaren schilders die geïnteresseerd zijn in het maken of verbeteren van hun portretten. Van beginners wordt wel verwacht dat zij een eerste basiscursus tekenen of schilderen hebben gevolgd. Het belangrijkste is dat men al enige ervaring heeft met het kijken naar objecten/situaties en deze waarneming vervolgens op papier of doek vast kan leggen. Het maakt daarbij niet zo veel uit welk medium men daarbij heeft gebruikt: potlood, houtskool, krijt, pen, olieverf of aquarel.

Materialen
In de cursus wordt meestal gewerkt met olieverf, met acryl of aquarelverf, soms met houtskool of potlood. Teodora laat iedereen vrij in de keuze van de verf. Gebruik van materialen, kleurenleer, licht en schaduw, opbouw van het gezicht en het gebruik van vele technieken brengt zij op heldere wijze over het voetlicht. Door haar grote veelzijdigheid en warme persoonlijkheid is ze in staat om mensen te motiveren en te stimuleren om nog mooiere schilderijen te maken dan ze zelf hadden verwacht. In een ontspannen en gezellige sfeer geeft ze iedere cursist de aandacht die hij/zij nodig heeft om vooruit te komen. In de groepen heerst een gezellige en gemoedelijke sfeer.

Teodora Ionescu (Roemenië, 1984) studeerde zowel Beeldende Kunst als Theater. Tegenwoordig woont zij in Nederland en is zij op uiteenlopende gebieden in de kunst actief. De laatste zeven jaar is zij ook kunstdocent. Exposities van haar werk zijn regelmatig in Nederland, Duitsland, Portugal, Frankrijk en Roemenië te zien. Naast de verschillende kunstdisciplines als tekenen, video’s maken, schilderen, theater maken, performances en installaties of een mix daarvan beheerst zij ook het traditionele portretschilderen. Zij kan haar kennis goed overbrengen. Meer informatie over Teodora en haar werk is te vinden op haar website: http://www.teodoraionescu.nl.

Deelname  aan deze zes lessen kost 120 euro, exclusief materiaal; leden van de KunstKring krijgen 5 procent korting. Aanmelden kan via www.kunstkringruurlo.nl/cursussen, maar wacht niet te lang.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant